Skriva ut användarinformation på papper

Starttiden för utskriftsjobb, information om personen som skriver ut det (namn eller användarnamn), maskinnummer och maskinens IP-adress kan anges som obligatoriska inbäddade mönster i dokument som skrivs ut. Denna funktion kallas obligatoriskt säkerhetsstämpel.

Informationsläckage kan hindras genom att alltid begära information om vem som skriver ut ett jobb. Det kan också användas när man vill identifiera källan till informationsläckage.

Obligatorisk säkerhetsstämpel kan användas vid utskrift med följande funktioner:

1Logga in som maskinadministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck 3 gånger på [NedåtpilNästa].

5Välj funktion(er) för obligatorisk säkerhetsstämpel.

• För att ställa in stämpel för kopieringsfunktion, tryck på [Obligatorisk säkerhetsstämpel: Kopiator].

• För att ställa in stämpel för Dokumentserver tryck på [Oblig. säkerhetsstämpel: Dok.server].

6Tryck på [På] och välj sedan data som ska stämplas.

För att stänga av obligatorisk säkerhetsstämpel, tryck på [Av].

Bild av användarpanelens skärm

• Datum/tid

Starttiden för jobbet skrivs ut.

• Användarnamn för utskrift

De kommer att skrivas ut om användarautentisering aktiveras.

• Användarnamn f stämpel

"Namn" i "Namn" i adressboken kommer att skrivas ut.

• Användarnamn f stämpel

Användarkoden eller användarnamnet i "Aut.info" i adressboken kommer att skrivas ut.

• Maskin-id

Numret som visas i Maskinens serienummer i [Kontaktinformation] skrivs ut.

• Maskinens IP-adress

Maskinens IP-adress skrivs ut. Om både IPv4- och IPv6-adresser finns, skrivs IPv4-adressen ut. Om ingen IP-adress har konfigurerats lämnas detta fält tomt.

7Tryck på [Ändra] för "Justera stämpelposition".

8Ställ in stämpelposition

Bild av användarpanelens skärm

9Tryck på [OK] två gånger.

10Logga ut.