Konfigurera åtkomstbehörighet för lagrade filer för varje användare

Det här kan anges av användaradministratören eller ägaren.

Ange användare och deras åtkomstbehörigheter till filer som är lagrade av en specifik användare.

Detta gör hanteringen av åtkomsträttighet enklare än när åtkomsträttighet anges för respektive lagrad fil.

Viktigt

• Se till att be användaradministratören att återställa åtkomstbehörigheterna om filer har blivit otillgängliga.

1Användaradministratören eller ägaren loggar in från kontrollpanelen.

2Tryck på [Användarverktyg] () högst upp till höger på skärmen för att stänga startskärmen.

Om meddelandet “Du har inte rättighet att använda den här funktionen.” visas, tryck på [Avsluta].

3Tryck på [Startsida] (Bild av användarpanelens skärm) längst ner på mitten av skärmen.

4Tryck på [Hantera adressboken].

5Välj användare.

6Tryck på [Skydd].

7Under "Skydda fil(er)", tryck på [Progr./Ändra/Radera] för "Rättigheter för användare/grupper".

Bild av användarpanelens skärm

8Tryck på [Ny progr.].

9Välj användare eller grupper som ska registreras.

Du kan välja flera användare.

Genom att trycka på [Alla användare] kan du välja alla användare.

10Tryck på [Avsluta].

11Välj den användare som du vill tilldela åtkomstbehörighet och välj sedan behörigheten.

Bild av användarpanelens skärm

Välj åtkomsträttighet från [Skrivskyddad], [Redigera], [Redigera/Ta bort] eller [Fulla rättigheter].

12Tryck på [Avsluta].

13Tryck på [OK].

14Tryck på [Avsluta].

15Logga ut.

Obs

• Åtkomstbehörigheterna "Redigera", "Redigera/Ta bort" och "Fulla rättigheter" innebär att en användare kan utföra funktioner som kan resultera i att känslig information ändras eller går förlorad. Vi rekommenderar att du endast tilldelar behörigheten "Skrivskyddad" till vanliga användare.