Typer av utskriftsjobb

Beroende på kombinationen av nivån av autentisering av utskriftsjobb och typ av utskriftsjobb, kan det hända att skrivaren inte fungerar riktigt. Ställ in en lämplig kombination för den miljö du arbetar i.

När användarautentisering har inaktiverats kan alla jobbtyper skrivas ut.

Jobbtyper: Ett utskriftsjobb anges när:

1. Kryssrutan [Användarautentisering] är markerad i skrivardrivrutinen RP-GL/2.

2. Kryssrutan [Användarautentisering] är inte markerad i skrivardrivrutinen RP-GL/2.

3. När användarkoden anges med hjälp av PostScript3-skrivardrivrutinen, PS3 universell drivrutin, webbutskriftsvertyget, eller HDI-skrivardrivrutinen.

4. När användarkoden inte anges med hjälp av PostScript3-skrivardrivrutinen, PS3 universell drivrutin, webbutskriftsvertyget, eller HDI-skrivardrivrutinen.

5. Ett utskriftsjobb eller en PDF-fil skickas från en värddator utan en skrivardrivrutin och skrivs ut via LPR.

6. En PDF-fil skrivs ut via ftp. Personlig autentisering utförs med hjälp av det användar-ID och lösenord som används för inloggning via ftp. Användar-ID och lösenord krypteras inte.

Autentiseringsnivåer och typer av utskriftsjobb

Autentisering av utskriftsjobb

Enkel (alla)

Hela

Utskriftsjobb typ 1

C*1

C*1

Utskriftsjobb typ 2

X

X

Utskriftsjobb typ 3

A

B

Utskriftsjobb typ 4

A

X

Utskriftsjobb typ 5

A

X

Utskriftsjobb typ 6

B

B

*1 Utskrift med användarkodsautentisering klassificeras som B.

A: Utskrift kan göras oavsett användarautentisering.

B: Utskrift kan göras om användarautentisering lyckas. Om användarautentiseringen inte lyckas nollställs utskriftsjobbet.

C: Utskrift är möjlig om användarautentiseringen lyckas och "Krypteringskod för drivrutin" till skrivardrivrutinen och maskinen stämmer överens.

X: Utskrift kan inte göras oavsett användarautentisering, utskriftsjobbet nollställs.