Installation under Windows Server 2012

1Klicka på [Serverhanteraren] på startskärmen.

2I menyn [Hantera] klickar du på [Lägg till roller och funktioner].

3Klicka på [Nästa >].

4Välj [Rollbaserad eller funktionsbaserad installation] och klicka sedan på [Nästa>].

5Välj en server och klicka sedan på [Nästa>].

6Markera kryssrutorna "Active Directory Certificate Services" och "Web Server (IIS)" och klicka sedan på [Nästa>].

Om ett bekräftelsemeddelande visas, klicka på [Lägg till funktioner].

7Markera de funktioner du vill installera och klicka sedan på [Nästa>].

8Läs innehållet och klicka sedan på [Nästa >].

9Se till att [Certifikatutfärdare] är markerat i området [Rolltjänster] i [Active Directory-certifikattjänster] och klicka sedan på [Nästa>].

10Läs innehållet och klicka sedan på [Nästa >].

11Markera de rolltjänster som du vill installera under [Webbserver (IIS)] och klicka sedan på [Nästa>].

12Klicka på [Installera].

13När du har slutfört installationen ska du klicka på Serverhanterarens meddelandeikon OS screen illustration och sedan klicka på [Konfigurera Active Directory-certifikattjänster på målservern].

14Klicka på [Nästa >].

15Klicka på [Certifikatutfärdare] i området [Rolltjänster] och klicka sedan på [Nästa>].

16Välj [Företag CA] och klicka sedan på [Nästa>].

17Välj [Rot CA] och klicka sedan på [Nästa >].

18Välj [Skapa en ny privat nyckel] och klicka sedan på [Nästa >].

19Välj en kryptografileverantör, nyckellängd och hashalgoritm för att skapa en ny privat nyckel och klicka sedan på [Nästa>].

20I "Namn för denna CA:", anger du certifikatutfärdarens namn och klickar på [Nästa>].

21Välj giltigthetsperiod och klicka på [Nästa >].

22Ställ in standardinställningarna för "Plats för certifikatdatabas:" och "Plats för certifikatdatabaslogg:" och klicka sedan på [Nästa >].

23Klicka på [Konfigurera].

24Om meddelandet "Konfiguration slutförd" visas, klicka på [Stäng].