Ange Windows-autentisering

Innan du konfigurerar maskinen ska du kontrollera att administratörsautentiseringen är korrekt konfigurerad under "Hantering av administratörsautentisering".

1Logga in som maskinadministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa].

5Tryck på [Hantering av användarautentisering].

Bild av användarpanelens skärm

6Välj [Windows-autent.].

Om du inte vill aktivera användarautentisering väljer du [Av].

7Om du vill använda Kerberos-autentisering, tryck på [På].

Bild av användarpanelens skärm

Om du vill använda NTLM-autentisering, tryck på [Av] och fortsätt till steg 9.

8Välj realmen för Kerberos-autentisering och fortsätt till steg 10.

Bild av användarpanelens skärm

För att aktivera Kerberos-autentisering måste en realm först registreras. Ett realmnamn måste registreras med versaler. För mer information om hur du registrerar en realm, se Anslut maskinen/Systeminställningar.

Upp till 5 realmer kan registreras

9Tryck på [Ändra] för "Domännamn", skriv in namnet på domänövervakaren som ska autentiseras och tryck sedan på [OK].

10Tryck på [NedåtpilNästa].

11Välj nivån "Utskriftsjobbsautent.".

Bild av användarpanelens skärm

För en beskrivning av autentiseringsnivåerna för utskriftsjobb, se Autentisering av utskriftsjobb.

Om du väljer [Hela] eller [Enkel (hela)] så fortsätter du till steg 15.

Om du väljer [Enkel (begränsning)] så fortsätter du till steg 12.

12Tryck på [Ändra].

Bild av användarpanelens skärm

13Ange inom vilket intervall [Enkel (Begränsning)] ska tillämpas för "Utskriftsjobbsautent.".

Bild av användarpanelens skärm

Du kan ange ett intervall av IPv4-adresser som denna inställning ska gälla för. Du kan även ange om inställningen ska gälla för USB-gränssnittet.

14Tryck på [Avsluta].

15Tryck på [På] för "Använd säker anslutning (SSL)".

Om du inte använder SSL för autentisering, tryck på [Av].

Om du inte har registrerat en global grupp fortsätter du till steg 22.

Om du har registrerat en global grupp fortsätter du till steg 16.

Om globala grupper har registrerats i Windows-servern kan du begränsa användningen av funktionerna för varje global grupp.

Du måste skapa globala grupper i Windows-servern i förväg och registrera användarna som ska autentiseras i respektive grupp. Du måste även registrera de tillgängliga funktionerna för globala gruppmedlemmar i maskinen. Skapa globala grupper på maskinen genom att föra in namnen på de globala grupperna som registrerats på Windowsservern. (Tänk på att gruppnamn är skiftlägeskänsliga.) Ange sedan vilka maskinfunktioner som ska vara tillgängliga för varje grupp.

Om globala grupper inte har angivits kan användare använda de funktioner som har angivits i [*Standardgrupp]. Om globala grupper har angivits kan användare som inte registrerats i en global grupp använda de funktioner som har angivits i [*Standardgrupp]. Med standardinställningen är alla funktioner tillgängliga för medlemmar av *Standardgrupp. Specificera begränsningarna för de tillgängliga funktionerna efter användarnas behov.

16Tryck på [NedåtpilNästa].

17Under "Grupp" trycker du på [Programmera/Ändra] och sedan på [* Ej programmerat].

Bild av användarpanelens skärm

18Tryck på [Ändra] för "Gruppnamn" och ange sedan gruppnamnet.

19Tryck på [OK].

20I "Tillgängliga funktioner" väljer du vilka maskinfunktioner du vill tillåta.

Bild av användarpanelens skärm

Om den funktion du vill välja inte visas, tryck på [NedåtpilNästa].

Windows-autentisering tillämpas på de valda funktionerna.

Användare kan endast använda de valda funktionerna.

För mer information om hur man anger tillgängliga funktioner för användare eller grupper, se Begränsa Tillgängliga funktioner.

21Tryck på [OK].

22Tryck på [OK].

23Tryck på [NedåtpilNästa] två gånger.

24Tryck på [Appautentiseringshantering].

25Ange om varje funktion ska kräva autentisering eller inte.

Du kan använda funktionen utan att logga in om du väljer [Av] för en funktion.

Bild av användarpanelens skärm

26Tryck på [OK].

27Tryck på [Utlogg.].