SSL/TLS-instellingen configureren

Het apparaat configureren om SSL/TLS te gebruiken maakt gecodeerde communicatie mogelijk. Dit voorkomt dat gegevens worden onderschept, opengebroken of dat er mee wordt geknoeid tijdens de overdracht.

Stroming van met SSL/TLS gecodeerde communicatie

1. U kunt het apparaat benaderen vanaf de computer van een gebruiker door het SSL/TLS-apparaatcertificaat en de openbare sleutel op te vragen.

Illustratie van met SSL/TLS gecodeerde communicatie

2. Het apparaatcertificaat en de openbare sleutel worden vervolgens vanaf het apparaat verzonden naar de computer van de gebruiker.

Illustratie van met SSL/TLS gecodeerde communicatie

3. De gedeelde sleutel die op de computer is aangemaakt, wordt met de openbare sleutel gecodeerd, naar het apparaat gezonden en gedecodeerd met de privésleutel van het apparaat.

Illustratie van met SSL/TLS gecodeerde communicatie

4. De gedeelde sleutel wordt gebruikt voor gegevenscodering en -decodering, zodat de verzending veilig verloopt.

Illustratie van met SSL/TLS gecodeerde communicatie

Configuratiestroom bij gebruik van een zelfondertekend certificaat

1. Het maken en installeren van een apparaatcertificaat:

Creëer en installeer een apparaatcertificaat via het bedieningspaneel of Web Image Monitor.

2. SSL/TLS activeren:

Schakel de SSL/TLS-instelling in via Web Image Monitor.

Configuratiestroom bij gebruik van een door een autoriteit uitgegeven certificaat

1. Een apparaatcertificaat creëren en aanvragen bij de instantie:

Doe na het creëren van een apparaatcertificaat op Web Image Monitor een aanvraag bij de certificeringsinstantie.

Op welke manier het certificaat moet worden toegepast nadat u dit heeft gemaakt, hangt af van de betreffende certificeringsinstantie. Volg de procedure die door de certificeringsinstantie is gespecificeerd.

2. Het apparaatcertificaat installeren:

Installeer het apparaatcertificaat met Web Image Monitor.

3. SSL/TLS activeren:

Schakel de SSL/TLS-instelling in via Web Image Monitor.

Opmerking

• Als u wilt controleren of SSL/TLS-configuratie is ingeschakeld, voert u "https://(het IP-adres van het apparaat of de hostnaam)/" in de adresbalk van uw internetbrowser in om toegang te krijgen tot dit apparaat. Als de mededeling "De pagina kan niet worden weergegeven" verschijnt, moet u de configuratie controleren, omdat de huidige SSL/TLS-configuratie ongeldig is.

• Als u SSL/TLS voor IPP (printerfuncties) inschakelt, worden verzonden gegevens gecodeerd om te voorkomen dat zij onderschept of geanalyseerd worden of dat ermee geknoeid wordt.