Over WIA-scannen

VorigeVolgende

Met WIA kunnen computers die draaien op Windows Vista SP1 of hogere versies van Windows-besturingssystemen en Windows Server 2008 of hoger scannen via een netwerk.

Belangrijk

• Om dit apparaat als een WIA-scanner te gebruiken, moet u eerst het WIA-stuurprogramma van de website van de leverancier downloaden en het op uw computer installeren.

Netwerk-TWAIN maakt het u ook mogelijk om te scannen via het netwerk, maar TWAIN en WIA hebben niet dezelfde scanfuncties.

De volgende tabel laat u zien welke functies er wel of niet beschikbaar zijn met TWAIN- en WIA-scanners. Voor meer informatie over TWAIN, zie Voorbereiding op het gebruik van de TWAIN-scanner.

Functies van de TWAIN- en WIA-scanners

Functies

TWAIN

WIA

1. Scannen

Scannen vanaf de glasplaat

Ja

Ja

Continu scannen vanuit de ADF

Ja

Ja

ADF vooruitlezen

Ja

Ja *3

Geef het aantal originelen op dat gescand moet worden vanuit de ADF.

Ja *1

Ja *1

Voorbeeld

Ja

Ja *2

Scannen met een toepassing zonder gebruikersinterface

Ja

Ja

2. Instelling

Stuurprogrammaselectie

Ja

Ja

Oorspronkelijke instellingen

• Meeteenheid: (mm, inch, pixel)

Ja

Nee

• Compressie

Ja

Nee

Rechtzetten

Ja

Nee

Start vanaf scanner

Ja

Nee

Save/Delete Mode

Ja

Nee

Geef het origineelformaat op

• Bij het scannen vanaf de glasplaat

Ja

Ja *1

• Bij het scannen vanuit de ADF

Ja

Ja

Origineelrichting:

Ja

Nee

Richting:

Ja

Nee

Scaninstellingen:

• 1-zijdig

Ja

Ja

• 2-zijdig

Ja

Ja *1

• 2-zijdig (Boven naar boven, Boven naar beneden)

Ja

Nee

Resolutie

Ja

Ja

Brightness:

Ja

Ja

Contrast:

Ja

Ja

Drempel:

Ja

Ja *1

Kleur/Verloop:

• Binair

Ja

Ja

• Grijswaarden

Ja

Ja

• 8 kleuren

Ja

Nee

• 16770K kleuren (Kleur)

Ja

Ja

Gam-Curve:

Ja

Nee

Achtergrond wissen:

Ja

Nee

Geavanceerd

• Filter (Filter, Drop-out kleur)

Ja

Nee

• Kleurovereenkomst (ICM:, Inversie)

Ja

Nee

Scangebied verwijderen/opslaan

Ja

Nee

Origineelformaat opgeven (scangebied handmatig opgeven)

Ja

Nee

Combineren/Reeks

Ja

Nee

Endorser

Ja

Nee

3. Eigenschappen

Algemeen

• Diagnose (scantest)

Nee

Ja

Verifiëren

• Gebruikerscode:

Ja

Ja

• Algemene gebruikersverificatie

Ja

Ja

Netwerkverbinding

• Instellingen voor het gebruik van een specifieke scanner

Ja

Ja

• SNMP V3 verificatie-informatie

Ja

Ja

Stuurprogramma versieweergave

Ja

Ja

*1 Het is misschien niet mogelijk om instellingen in te stellen voor deze functie vanuit sommige toepassingen.

*2 Het afdrukvoorbeeld geeft de gemaakte wijzigingen voor de instellingen niet weer wanneer de instellingen weer worden gegeven. Om het afdrukvoorbeeld te bekijken met de wijzigingen toegepast, moet u het afdrukvoorbeeld eerst sluiten en daarna opnieuw openen.

*3 Het apparaat scant altijd met de ADF-leesmodus. Deze modus wordt standaard geactiveerd.

VorigeVolgende