Type origineel

Hiermee kunt u een origineeltype selecteren dat past bij uw origineel.

[Zwart-Wit: Tekst]

Geschikt voor verbetering van de OCR-leesbaarheid met behulp van een OCR-compatibele toepassing.

• [Drop-out kleur]

U kunt ervoor kiezen de volgende kleuren niet te scannen: [Chromatische kleur], [Rood], [Groen] en [Blauw]. Als u een kleur selecteert die u bij het scannen wilt uitsluiten, moet u het kleurdekkingsniveau daarvan opgeven. Er zijn vijf niveaus. Druk op [Smal] om kleuren uit te sluiten die het dichtst in de buurt komen van de opgegeven kleur. Druk op [Breed] om de dekking van de opgegeven kleur te verbreden en die kleuren niet te scannen.

[Z/W: Tekst / Line Art]

Standaard originelen in zwart-wit die hoofdzakelijk tekens bevatten (twee waarden). Maakt gescande afbeeldingen die geschikt zijn om af te drukken.

[Z/W: Tekst / Foto]

Originelen met een combinatie van foto's, afbeeldingen en tekens (twee waarden). Maakt gescande afbeeldingen die geschikt zijn om af te drukken.

[Zwart-wit: Foto]

Originelen met foto's en andere afbeeldingen (twee waarden). Maakt gescande afbeeldingen die geschikt zijn om af te drukken.

[Grijswaarden]

Originelen met foto's en andere afbeeldingen (meerdere waarden). Maakt gescande afbeeldingen die geschikt zijn voor weergave op een computerscherm.

[Kleur: Tekst/Foto]

Originelen voor afdrukken in kleur die hoofdzakelijk uit tekens bestaan.

[Kleur: Glanzende foto]

Originelen met zilverzoutfoto's en andere kleurafbeeldingen.

[Autom. kl.sel]

Scant originelen door de kleuren van de originelen automatisch te beoordelen.

Opmerking

• [Drop-out kleur] kan worden ingesteld wanneer [Zwart-Wit: Tekst] wordt geselecteerd voor [Origineeltype].

• Als [Autom. kl.sel] is geselecteerd, is het mogelijk dat het apparaat de kleuren niet correct beoordeelt, afhankelijk van de scankwaliteit of de inhoud van de originelen.

• Als u [Hoge compressie PDF] als de PDF-bestandsinst. van het Bestandstype selecteert, moet u vervolgens een van de volgende selecteren als het Origineeltype: [Grijswaarden], [Kleur: Tekst / Foto] of [Kleur: Glanzende foto].

• Als [Hoge compressie PDF] geselecteerd is als het bestandstype, kunnen gebieden met oneffen schakeringen in de halftoongedeelten van een document worden weergegeven. Wijzig in dat geval de PDF-bestandsinstelling in [PDF/A].