Met de opdracht "snmp" kunt u de SNMP configuratie-instellingen, zoals de communitynaam, weergeven en bewerken.

Instellingen bekijken

msh> snmp

• Standaardinstelling 1 voor toegang luidt als volgt:

Communitynaam: public

IPv4-adres:0.0.0.0

IPv6-adres:::

Toegangstype: Alleen-lezen

Effectief protocol: IPv4/IPv6

• Standaardinstelling 2 voor toegang luidt als volgt:

Communitynaam: admin

IPv4-adres:0.0.0.0

IPv6-adres:::

Toegangstype: lezen-schrijven

Effectief protocol: IPv4/IPv6

• Als "-p" wordt toegevoegd, kunt u de instellingen een voor een bekijken.

• Als u de huidige gebruikersgroep wilt weergeven, moet u het registratienummer opgeven.

Display

msh> snmp ?

De communitynaam configureren

msh> snmp "number" name "community_name"

• U kunt SNMP-toegangsinstellingen configureren (1 tot 10).

• Het apparaat is niet toegankelijk via de Apparaatbeheer NX of SmartDeviceMonitor for Client als "openbaar" niet in de cijfers 1–10 staat geregistreerd. Als u de communitynaam van het apparaat wijzigt, zal de communitynaam van de aangesloten computer overeenkomstig worden gewijzigd.

• De communitynaam kan worden ingevoerd met maximaal 15 tekens.

Communitynaam verwijderen

msh> snmp "number" clear name

Toegangstype configureren

msh> snmp "number" type "access_type"

Toegangstype

Toegangsrechten

nee

niet toegankelijk

lezen

alleen lezen

schrijven

lezen en schrijven

trap

gebruiker ontvangt trap-berichten

Protocolconfiguratie

Gebruik het volgende commando om de protocollen op "actief" of "inactief" in te stellen. Als u een protocol op "inactief" zet, worden alle toegangsinstellingen voor dat protocol uitgeschakeld.

msh> snmp {ipv4|ipv6} {on|off}

• Specificeer "ipv4" voor IPv4 of "ipv6" voor IPv6.

• {on} betekent "actief" en {off} betekent "inactief".

• Het is niet mogelijk om alle protocollen gelijktijdig uit te schakelen.

Protocollen configureren voor elk registratienummer

msh> snmp "number" active {ipv4|ipv6} {on|off}

• Om het protocol van de toegangsinstellingen te wijzigen, gebruikt u het volgende commando. Wanneer u echter een protocol heeft uitgeschakeld met bovenstaand commando, is het niet mogelijk om het hier te activeren.

Toegang configureren

msh> snmp "number" {ipv4|ipv6} "address"

• U kunt een hostadres configureren conform het gebruikte protocol.

• De netwerk-interfacekaart accepteert alleen verzoeken van hosts die een IPv4- en IPv6-adres met toegangstype “alleen-lezen” of “lezen-schrijven” hebben. Voer "0" in om ervoor te zorgen dat de netwerkinterfacekaart verzoeken aanvaardt van alle hosts, zonder dat een bepaald type toegang vereist is.

• Voer een hostadres in om informatie van het "trap"-toegangstype te bezorgen.

• Om IPv4 of IPv6 op te geven, voert u "ipv4" of "ipv6" in gevolgd door een spatie en vervolgens het IPv4- of IPv6-adres.

sysLocation configureren

msh> snmp location "character string"

sysLocation verwijderen

msh> snmp clear location

sysContact instellen

msh> snmp contact "character string"

sysContact verwijderen

msh> snmp clear contact

SNMP v1V2-functie configureren

msh> snmp v1v2 {on|off}

• Geef "on" op om deze functie te activeren en "off" om deze uit te schakelen.

SNMP v3-functie configureren

msh> snmp v3 {on|off}

• Geef "on" op om deze functie te activeren en "off" om deze uit te schakelen.

SNMP TRAP configureren

msh> snmp trap {v1|v2|v3} {on|off}

• Geef "on" op om deze functie te activeren en "off" om deze uit te schakelen.

Configuratiebevoegdheid instellen (op afstand)

msh> snmp remote {on|off}

• Voer "on" in om SNMP v1v2-instelling in te schakelen en "off" om deze instelling uit te schakelen.

SNMP v3 TRAP-configuratie weergeven

msh> snmp v3trap

msh> snmp v3trap [1–5]

• Als u een nummer tussen 1 en 5 opgeeft, worden alleen de instellingen voor dat nummer weergegeven.

Een verzendadres voor SNMP v3 TRAP configureren

msh> snmp v3trap [1–5] {ipv4|ipv6} "address"

Een verzendprotocol voor SNMP v3 TRAP configureren

msh> snmp v3trap [1–5] active {ipv4|ipv6} {on|off}

Een gebruikersaccount voor SNMP v3 TRAP configureren

msh> snmp v3trap [1–5] account "account_name"

• Voer een accountnaam in met maximaal 32 alfanumerieke tekens.

Een SNMP v3 TRAP-gebruikersaccount verwijderen

msh> snmp v3trap [1–5] clear account

Een SNMP v3-verificatiealgoritme configureren

msh> snmp v3auth algo {md5|sha1}

Een coderingsalgoritme voor SNMP v3 configureren

msh> snmp v3priv algo des/aes

SNMP v3-codering configureren

msh> snmp v3priv mode {auto|on}

• Stel "auto" in bij de configuratie van de automatische codering.

• Als u "on" selecteert, wordt communicatie via platte tekst onmogelijk: alleen gecodeerde communicatie is mogelijk.

Opmerking

• "Gecodeerde communicatie" betekent dat een gecodeerd wachtwoord op het apparaat wordt ingesteld.