Aansluiten op de gigabit Ethernet-interface

In dit gedeelte vindt u uitleg over hoe u de Ethernet-interfacekabel op de Gigabit Ethernet-poort aansluit.

Als u een Ethernet-interfacekabel gebruikt die 1000BASE-T ondersteunt, stelt u [Ethernet snelheid] op [Autom. select: 1Gbps inschak] in [Interface instellingen] in [Systeeminstellingen] in.

VOORZICHTIG

• Goed afgeschermde en geaarde kabels en aansluitingen moeten voor aansluitingen met een hostcomputer (en/of randapparatuur) worden gebruikt om in overeenstemming te zijn met de uitstootlimiet.

Belangrijk

• Als de hoofdstroomschakelaar ingeschakeld is, schakel deze dan uit.

• Gebruik de volgende Ethernetkabels.

• Bij gebruik van 100BASE-TX/10BASE-T:

Unshielded Twisted Pair-kabel (UTP) of Shielded Twisted Pair-kabel (STP) en Categorie type 5 of hoger

• Bij gebruik van 1000BASE-T:

Unshielded Twisted Pair-kabel (UTP) of Shielded Twisted Pair-kabel (STP) en Categorie type 5e of hoger

1Zorg ervoor dat de hoofdstroomschakelaar van het apparaat uit staat.

2Sluit de Ethernet-interfacekabel aan op de gigabit Ethernet-poort.

Afbeelding van het aansluiten van de Ethernet-kabel

3Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-interfacekabel aan op een aansluitapparaat van het netwerk, bijvoorbeeld een hub.

4Schakel de hoofdschakelaar van het apparaat in.

Afbeelding van een Gigabit Ethernet-poort illustratie met nummers en benoemingen

1. Indicatielampje (oranje)

Als 100BASE-TX in bedrijf is, licht de LED oranje op.

2. Indicatielampje (groen)

Als 10BASE-T in bedrijf is, licht de LED groen op.

3. Indicatielampjes (zowel oranje als groen)

Beide LED-lampjes gaan branden wanneer 1000BASE-T in gebruik is.

Opmerking

• Als de energiespaarstand is ingeschakeld, gaan de LED's wellicht niet branden.

• Voor meer informatie over het inschakelen van de hoofdschakelaar, raadpleegt u de handleiding Snel aan de slag.

• Voor meer informatie over het installeren van het stuurprogramma van de printer, zie Installatiehandleiding stuurprogramma.