Vervangende ontvangst

Vervangende ontvangst wordt ingeschakeld wanneer het apparaat geen faxdocumenten kan afdrukken.

Bij Vervangende ontvangst wordt een ontvangen faxdocument opgeslagen in het geheugen, in plaats van te worden afgedrukt. Faxdocumenten die tijdens Vervangende ontvangst worden ontvangen, worden automatisch afgedrukt als de situatie waardoor het apparaat naar Vervangende ontvangst schakelde, wordt opgeheven.

Het faxindicatorlampje licht op en “Verv. ontv.best.” verschijnt op Ontv.best. fax widget op het startscherm om het u te laten weten wanneer faxdocumenten werden ontvangen via Vervangende ontvangst.

Afbeelding faxindicator

Afhankelijk van de reden waarom het apparaat niet afdrukt, kan vervangende ontvangst worden gebruikt voor alle ontvangen faxdocumenten of voor documenten die voldoen aan een bepaalde voorwaarde, opgegeven in de gebruikersparameters in het menu Faxeigenschappen.

Documenten onvoorwaardelijk ontvangen

Wanneer een van de volgende omstandigheden zich voordoet, ontvangt het apparaat alle faxdocumenten met Vervangende ontvangst.

Probleem

Oorzaken

Oplossing

Het apparaat drukt af met een andere functie.

Het apparaat is bezig met afdrukken met een andere functie.

Zodra het apparaat klaar is met afdrukken, wordt het document automatisch afgedrukt.

[Status controleren] brandt.

De klep is open.

Sluit de klep die op het display wordt aangegeven.

Documenten ontvangen volgens ingestelde parameters

Wanneer een van de volgende omstandigheden zich in de volgende lijst voordoet, ontvangt het apparaat alleen de documenten die aan de voorwaarden voldoen die zijn opgegeven in de gebruikersparameters.

Probleem

Oorzaken

Oplossing

[Status controleren] brandt.

Papierstoring.

Verwijder het vastgelopen papier.

Voor details over het verwijderen van papier, zie Problemen oplossen.

[Status controleren] brandt.

Alle lades zijn leeg.

Vul papier bij.

Voor details over het toevoegen van papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

[Status controleren] brandt.

De tonercartridge is leeg.

Vervang de tonercartridge.

Voor nadere details over het vervangen van de tonercartridge, zie Over dit apparaat.

Het bericht “Deze lade is buiten werking.” wordt weergegeven.

De lade is buiten dienst.

Neem contact op met uw leverancier.

In de gebruikersparameters (schakelaar 05, bit 2, 1) van het menu Faxeigenschappen geeft u de volgende voorwaarden op bij Vervangende ontvangst:

• Als eigen naam of eigen faxnummer wordt ontvangen

Het apparaat schakelt alleen over naar vervangende ontvangst als de verzender zijn eigen naam en faxnummer heeft geprogrammeerd. Als de stroom langer dan een uur wordt uitgeschakeld, worden alle in het geheugen opgeslagen documenten verwijderd. In dit geval kan het journaal gebruikt worden om de verzenders van de verwijderde documenten te identificeren, zodat u hen kunt vragen de faxen opnieuw te verzenden.

Als een afzender zijn eigen naam of eigen faxnr. niet heeft geprogrammeerd, kan het voorkomen dat het apparaat een belangrijk faxdocument niet ontvangt. Wij adviseren u belangrijke verzenders te vragen op voorhand een eigen naam of eigen faxnr. te programmeren.

• Vrij

Dit apparaat schakelt over op vervangende ontvangst, ongeacht of de verzender zijn eigen naam of eigen faxnr. heeft geprogrammeerd.

• Overeenkomst gesloten netwerkcode

Het apparaat schakelt alleen over naar Vervangende ontvangst wanneer de geprogrammeerde gesloten netwerkcode van de tegenpartij overeenkomt met de gesloten netwerkcode van dit apparaat.

• Uitschakelen

Het apparaat ontvangt geen documenten.

Voor meer informatie over Parameterinstelling, zie Parameterinstellingen.

Opmerking

• Er moet voldoende geheugenruimte vrij zijn om faxberichten te ontvangen.

• Wanneer de vrije geheugenruimte opraakt tijdens Vervangende ontvangst, is verdere ontvangst niet meer mogelijk en wordt de verbinding verbroken.

• Wanneer een faxdocument is ontvangen nadat [Opslaan] is ingesteld op [Aan] in Bestandsontvangstinstellingen in het menu Faxeigenschappen, licht het indicatielampje Fax ontvangen op en wordt “Verv. ontv.best.” weergegeven op Ontv.best. fax widget op het startscherm. Voor meer informatie over Bestandsontvangstinstellingen, zie Bestandsontvangstinstellingen.

• De faxindicator licht op en “Verv. ontv.best.” verschijnt op Ontv.best. fax widget op het startscherm, zelfs wanneer documenten via Directe ontvangst worden ontvangen.