Basisprocedure

Als u kopieën van originelen wilt maken, plaatst u ze op de glasplaat of in de ADF.

Wanneer u een origineel op de glasplaat plaatst, moet u beginnen met de eerste pagina die u wilt kopiëren. Wanneer u originelen in de ADF plaatst, moet u zorgen dat de eerste pagina bovenop ligt.

Regio A pictogram(voornamelijk in Europa)

Voor meer informatie over het plaatsen van een origineel op de glasplaat, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Regio A pictogram(voornamelijk in Azië)

Voor meer informatie over het plaatsen van een origineel op de glasplaat, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Regio B pictogram(voornamelijk in Noord-Amerika)

Voor meer informatie over het plaatsen van een origineel op de glasplaat, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Voor meer informatie over het plaatsen van een origineel in de ADF, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Als u op ander papier dan normaal papier wilt kopiëren, geeft u het gewicht van het papiertype dat u gebruikt op in Gebruikersinstellingen. Voor meer informatie over deze instelling, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

1Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2Veeg het scherm naar links en druk vervolgens op het pictogram [Kopieerapparaat] in Home-scherm 4.

3Zorg ervoor dat alle oude instellingen zijn gewist.

Als er nog eerdere instellingen actief zijn, drukt u op [Reset].

4Selecteer de papierlade met het papier dat hetzelfde formaat en dezelfde richting heeft als de originelen.

5Zorg ervoor dat [Gebr. pap.lade-inst.] is geselecteerd.

Als [Gebr. pap.lade-inst.] geselecteerd is, zal het gekozen papierformaat en de gekozen richting van het papier van de geselecteerde lade worden weergegeven in Origineel inst..

6Plaats de originelen.

7Geef de gewenste instellingen op.

8Voer het aantal kopieën in met de cijfertoetsen.

Het maximale aantal kopieën dat kan worden ingesteld is 99.

9Druk op [Start].

Wanneer u het origineel op de glasplaat heeft geplaatst, drukt u op [Scherp] nadat alle originelen zijn gescand. Wanneer u originelen in de ADF plaatst, moet u voor sommige functies, zoals voor Batch, mogelijk op [Scherp] drukken. Volg de aanwijzingen op het scherm.

10Wanneer de kopieeropdracht is voltooid, drukt u op [Reset] om de instellingen te wissen.

Opmerking

• Het log-in venster wordt weergegeven wanneer gebruikersverificatie is ingesteld. U moet inloggen om het apparaat te kunnen gebruiken. Voor meer informatie over hoe u kunt inloggen, zie de handleiding Snel aan de slag. Zorg ervoor dat u ook weer uitlogt, om te voorkomen dat iemand het apparaat gebruikt zonder daarvoor bevoegd te zijn.

• Als u het apparaat wilt stoppen tijdens het kopiëren van meerdere exemplaren, drukt u op [Stoppen].

• Om alle kopieeropdrachten te annuleren en terug te keren naar de standaardinstellingen van het apparaat, drukt u op [Resetten].

• Voor meer informatie over de toetsen die in het beginscherm voor kopiëren worden weergegeven, zie Snel aan de slag.

• Bepaalde types van OHP-transparanten voor afdrukken in kleuren kunnen niet worden gebruikt. Voor meer informatie over de soorten die gebruikt kunnen worden, dient u contact op te nemen met uw verkoop- of servicevertegenwoordiger.

• Het apparaat kan het formaat van het origineel niet automatisch detecteren. Geef het formaat van het origineel op. Als echter [Gebr. pap.lade-inst] is opgegeven in [Origineel formaat], hoeft u het formaat van het origineel niet in te stellen. Voor meer informatie, zie Formaten van originelen opgeven.

• Stel het formaat en de richting van de originelen in als u wilt kopiëren op papier met een ander formaat of andere richting dan de originelen. Voor meer informatie over het opgeven van het origineelformaat, zie Formaten van originelen opgeven.

• Bij sommige functies dient u het origineelformaat in te stellen. Raadpleeg de procedures voor de functie die u wilt gebruiken voor meer informatie.

• U kunt het maximale aantal kopieën wijzigen onder [Max. aantal kopieën] in Gebruikerstools. Voor meer informatie, zie Algemene toepassingen.