Printer drukt niet af

Mogelijke oorzaak

Oplossing

Staat de printer aan?

Schakel de printer in.

Brandt de [Inkomende gegevens vasthouden]-knop?

Druk op de [Inkomende gegevens vasthouden]-knop om online te gaan.

Staan er foutmeldingen op het weergavescherm?

Lees de foutmelding en onderneem de benodigde actie.

Is de interface-kabel op de juiste wijze aangesloten?

Sluit de interface-kabel op de juiste wijze aan.

Zorg ervoor dat alle pluggen en schroeven goed vastzitten.

Gebruikt u wel de juiste interfacekabel?

Zorg dat u de juiste interfacekabel gebruikt. Als de kabel beschadigd of versleten is, moet u deze vervangen.

Heeft u de interfacekabel aangesloten nadat u de hoofdschakelaar heeft aangezet?

Zorg ervoor dat u de interface-kabel aansluit voordat u de hoofdschakelaar aanzet.

Is het juiste papier in de lade gelegd?

Leg het juiste papier in de invoerlade.

Blijft het fout-indicatielampje rood branden?

Lees de foutmelding en onderneem de benodigde actie.

Knippert of brandt het indicatielampje van de gegevensinvoer?

Knippert of brandt het niet, dan bereiken de gegevens de printer niet. Controleer de printerkabelaansluiting. Controleer ook de instellingen van de printerpoort.

Kunt u een testafdruk maken?

Is het niet mogelijk om een systeemconfiguratielijst te printen, dan kan het zijn dat de printer defect is. Neem contact op met uw verkoopvertegenwoordiger.

Staat er "Wachten" op het weergavescherm?

Voer een van de volgende procedures uit:

• Wacht totdat de taak is voltooid.

• Annuleer de taak door op [Taak resetten] te drukken.

Kunt u het probleem niet oplossen door het ondernemen van de bovenstaande acties, neem dan contact op met uw verkoop- of servicevertegenwoordiger.

Opmerking

• Als het indicatielampje van de gegevensinvoer niet knippert of brandt, kunt u de instellingen van de computerpoort als volgt controleren:

Als de printer via de interfacekabel met de computer is verbonden

Controleer of de instelling van de printerpoort juist is. Voor USB geeft u USB00(n) op als de printerpoortinstelling ("n" is het aantal printers dat is aangesloten op het netwerk).

• Windows Server 2003/2003 R2

1. Klik in het menu [Start] op [Printers en faxapparaten].

2. Klik op het icoontje van de printer. Klik in het menu [Bestand] op [Eigenschappen].

3. Klik op het tabblad [Poorten].

4. Bevestig dat in de lijst [Afdrukken naar de volgende poort(en):] de juiste poort is geselecteerd.

• Windows Vista, Windows Server 2008

1. Klik in het menu [Start] op [Configuratiescherm].

2. Klik op [Printer].

3. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en klik vervolgens op [Eigenschappen].

4. Klik op het tabblad [Poorten].

5. Bevestig dat in de lijst [Afdrukken naar de volgende poort(en):] de juiste poort is geselecteerd.

• Windows 7 en Windows Server 2008 R2

1. Klik in het menu [Start] op [Apparaten en printers].

2. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en klik vervolgens op [Printereigenschappen].

3. Klik op het tabblad [Poorten].

4. Bevestig dat in de lijst [Afdrukken naar de volgende poort(en):] de juiste poort is geselecteerd.

• In Windows 8/8.1 en Windows Server 2012/2012 R2

1. Klik op [Instellingen] op de pictogrambalk.

2. Klik op [Configuratiescherm].

3. Klik op [Apparaten en printers weergeven] in het venster [Configuratiescherm].

Netwerkverbinding

Neem contact op met de netwerkbeheerder.