Het printerstuurprogramma installeren voor gebruik met de Standaard-TCP/IP-poort

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u het printerstuurprogramma installeert voor gebruik met de standaard-TCP/IP-poort.

Belangrijk

• U dient printerbeheerder te zijn om de stuurprogramma's te kunnen installeren. Log in als beheerder.

• Tijdens de installatie wordt mogelijk een Windows-waarschuwing weergegeven. U kunt deze waarschuwing negeren en doorgaan met de installatie.

• Als het venster [Windows-beveiliging] wordt weergegeven, vink dan [Software van RICOH Company Limited. altijd vertrouwen] aan en klik op [Installeren].

1Download het bestand met het printerstuurprogramma.

2Sluit alle toepassingen behalve deze handleiding.

3Dubbelklik op het gedownloade bestand en pak het uit op een makkelijk toegankelijke locatie.

4Open het scherm voor het configureren van printers. Zie voor meer informatie de helpfunctie van uw besturingssysteem.

5Klik op [Een printer toevoegen] in [Apparaten en printers].

Klik onder Windows Vista en Windows Server 2008 op [Een printer toevoegen] in het venster [Printers].

Klik in Windows 8/8.1 of Windows Server 2012/2012 R2 op [Instellingen] in de pictogrambalk en klik dan op [Configuratiescherm]. Als het dialoogvenster [Configuratiescherm] verschijnt, klik op [Apparaten en printers weergeven].

6Klik op [Lokale printer toevoegen].

Klik in Windows 8/8.1 of Windows Server 2012/2012 R2 op [De printer die ik wil, wordt niet vermeld.]. Klik op [Een printer met behulp van een TCP/IP-adres of hostnaam toevoegen.] en ga verder met stap 9.

7Klik op [Nieuwe poort creƫren:].

8Selecteer [Standaard TCP/IP-poort] en klik op [Volgende].

9Typ de printernaam of het IP-adres in het vak [Printernaam of IP-adres] of [Hostnaam of IP-adres] en klik vervolgens op [Volgende].

In het tekstvak [Poortnaam] wordt automatisch een poortnaam ingevuld. Wijzig deze naam indien nodig.

Wanneer het scherm verschijnt waarin u het apparaattype kunt instellen, selecteert u "RICOH Netwerk Printer C Model".

10Klik op [Heb schijf...].

11Klik op [Bladeren...] en geef op waar de bronbestanden van het printerstuurprogramma zijn opgeslagen.

Geef het INF-bestand op in de map [Disk1] en klik op [Openen].

12Klik op [OK] om het venster [Installeren vanaf schijf] te sluiten.

13Controleer of de merknaam en het model is geselecteerd van de printer waarvoor u het stuurprogramma wilt installeren en klik vervolgens op [Volgende].

14Volg de instructies die verschijnen op. Pas instellingen aan zoals de printernaam, de standaardprinter en de configuratie om de printer te delen, indien nodig. U kunt tevens een testpagina afdrukken.

15Klik op [Volgende].

16Klik op [Voltooien].