Gebruik de opdracht "route" om de routingtabel te bewerken.

Met deze opdracht kunt u routinginformatie configureren en weergeven. U kunt de netwerkconfiguratie van computers op afstand wijzigen met deze opdracht.

Het maximumaantal routingtabellen is 16.

Opdrachten

Onderwerp van instelling

route {host | net} bestemming*1 gateway *1 toevoegen

Voegt een host/netwerkroute toe aan "bestemming" en een gateway adres aan "gateway" in de tabel. Host wordt de standaard.

route {host | net} bestemming*1 verwijderen

Hiermee wordt de host/netwerkroute uit de tabel verwijderd. Host wordt de standaard.

route {bestemming*1} ophalen

Hiermee wordt alleen route-informatie weergegeven die bij een opgegeven bestemming hoort. Wanneer de bestemming niet is opgegeven, wordt alle routinginformatie weergegeven.

route actieve {host | net} bestemming*1 {aan | uit}

U kunt de opgegeven bestemming in- of uitschakelen. Host wordt de standaard.

route standaardgateway*1 toevoegen

U kunt het standaardgateway adres instellen.

route leegmaken

Hiermee wordt alle routinginformatie verwijderd.

*1 IP-adres