Rechtstreekse afdrukpoort

Met de rechtstreekse afdrukpoort kunt u rechtstreeks op de printer afdrukken vanaf een computer die op het netwerk aangesloten is.

Gebruik het commando "diprint" om de instellingen van de poort voor direct afdrukken te wijzigen.

Instellingen bekijken

Met de onderstaande opdracht kunt u de huidige instellingen van de poort voor rechtstreeks afdrukken weergeven:

msh> diprint

Het resultaat is bijvoorbeeld:

port 9100

timeout=300 (sec)

bidirect off

• De "poort" specificeert het poortnummer van de rechtstreekse afdrukpoort.

• De instelling "bidirect" geeft aan op de poort voor direct afdrukken bidirectioneel is of niet.

Time-out instellen

U kunt het gebruikte time-out-interval voor de ontvangst van gegevens van het netwerk opgeven.

msh> diprint timeout [30~65535]

De standaardwaarde is 300 seconden.

Bidirectionele configuratie voor de poort voor rechtstreeks afdrukken

Gebruik deze instelling om te configureren of de rechtstreekse afdrukpoort bidirectioneel is of niet. De standaardinstelling is "uit".

msh> diprint bidirect {on | off}