Hantera enhetsinformation

FÖRSIKTIGT

• Se till att SD-kort och USB-minnen hålls utom räckhåll för barn. Kontakta läkare omdelbart om ett barn råkar svälja ett SD-kort eller USB-minne.

Maskinens enhetsinformation kan anges av en administratör med behörighet att hantera enheter, användare, nätverk och filer.

Maskinens enhetsinformation kan exporteras till en extern enhet i form av en informationsfil för enhetsinställning. Genom att importera en exporterad informationsfil med enhetsinställningar till maskinen, kan du använda den som en säkerhetskopia för att återställa enhetsinställningarna.

Genom att hantera informationsfilen med enhetsinställning via enhetshanteringsservern kan informationsfilen med enhetsinställning importeras regelbundet, antingen vid en viss tidpunkt eller varje gång enheten startas.

Data som kan importeras och exporteras

• Kopiator/Dokumentserverfunktioner

• Skrivarinställningar

• Skannerinställningar

• Faxinställningar

• Webbläsarfunktioner

• Programmera (Dok.server)

• Programmera (Kopiator)

• Programmera (Skanner)

• Inst f Web Image Monitor

• Inställningar för webbservice

• Systeminställningar

Data som inte kan importeras eller exporteras

• Vissa systeminställningar *1 *2

*1 Datuminställning, inställningar som kräver enhetscertifikat och inställningar som behöver justeras för varje maskin (t.ex. inställningar för bildjustering) kan varken importeras eller exporteras.

*2 Inställningar endast för utförande av funktioner och inställningar endast för visning kan inte importeras eller exporteras.

• Extended Feature Settings

• Adressbok

• Program (faxfunktion)

• Program (skrivarfunktion)

• Användarstämpel i Kopiator/Dokumentserverinställningar

• Inställningar som kan anges via telnet

• @Remote-relaterad data

• Räknare

• Inställningar som endast kan anges via Web Image Monitor eller webbtjänst (exempelvis Bonjour, SSDP-inställning)

Obs

• Filformatet för export är CSV.

• Maskinen som informationsfilen med enhetsinställningar importeras till måste var inställd på samma sätt som maskinen varifrån informationsfilen med enhetsinställningar exporteras. Annars kan informationsfilen med enhetsinställningar inte importeras.

• Import och export mellan maskiner är endast möjligt om deras modeller, användningsregion samt följande enhetskonfiguration matchar.

• Papperskassett

• Utmatningsfack

• Om de är utrustade med duplexfunktionen eller inte

• Om de är utrustade med en efterbehandlare eller inte, samt typen av efterbehandlare

• Om de är utrustade med en hårddisk eller inte

• Om de är utrustade med fjärrmaskinsfunktionen eller inte

• Om enhetsinställningarna har ändrats exporterar du den uppdaterade informationsfilen med enhetsinställningar.

• Om det finns maskiner med samma enhetsinställningar kan du ställa in dem på exakt samma sätt genom att importera samma enhetsinställningsfil.

• Om det finns bildfiler i JPG-format på startskärmen exporteras de också.

• Medan en användare använder maskinen kan ingenting importeras eller exporteras förrän användaren slutför åtgärden.

• Under export och import kan maskinen inte utföra någon annan åtgärd.

• För detaljer om hantering av SD-kort, se Getting Started..

• Du kan även använda Web Image Monitor för att konfigurera inställningarna för import, export and server.