Skydd mot obehörig kopiering/Datasäkerhet för kopiering

Med hjälp av kopiatorn, dokumentservern och skrivarfunktioner kan du bädda in ett mönster i en utskriven kopia för att avskräcka eller förhindra obehörig kopiering.

Om funktionen Skydd mot obehörig kopiering har aktiverats, visas inbäddade textmönster (t.ex. ett varningsmeddelande som "Ingen kopiering") när dokumenten kopieras olagligt. Följaktligen kan otillåten kopiering förhindras.

Om funktionen Datasäkerhet för kopiering används och inställningar för specialmönster inbäddade i dokumenten har aktiverats, skrivs kopior av dokumenten med inbäddade mönster ut som en grå kopia. Följaktligen kan informationsläckor förhindras. För att skydda dokument med grå överskrivning, måste kopiatorn eller multifunktionsskrivaren installeras med Copy Data Security Unit.

Om en maskin som har installerats med Copy Data Security Unit upptäcker en fil som är skyddad med funktionen Datasäkerhet för kopiering piper maskinen och den otillåtna kopieringen loggas.

För mer information, se informationen nedan:

Använda Skydd mot obehörig kopiering

1. Aktivera utskrift av inbäddade mönster på maskinen. Inställningarna måste konfigureras av maskinadministratören. För mer information om hur inställningen konfigureras, se Aktivera utskrift av mönster.

2. Ange inställningar för att förhindra otillåten kopiering med kopiatorn, dokumentservern eller skrivarfunktionen. Rättigheten att ange inställningen beror på inställningen som anges i [Obligatoriskt skydd mot obehörig kopiering]. För mer information, se Aktivera utskrift av mönster.

Använda Datasäkerhet för kopiering

1. Aktivera inställningen för inbäddat mönster på maskinen. Inställningarna måste konfigureras av maskinadministratören. För mer information om hur inställningen konfigureras, se Aktivera utskrift av mönster.

2. Ange inställningar för datasäkerhet för kopiering i kopiatorn, dokumentservern eller skrivarfunktionen. Rättigheten att ange inställningen beror på inställningen som anges i [Obligatoriskt skydd mot obehörig kopiering]. För mer information, se Aktivera utskrift av mönster.

3. Konfiguera inställeningen "Hitta Datasäkerhet för kopiering" för utskrivna kopior, så att dokument skrivs ut med grå överskrivning när de kopieras, faxas, skannas eller lagras i maskinen på ett otillåtet sätt. Inställningen måste anges av maskinadministratören. För mer information om hur inställningen konfigureras, se Aktivera Identifiera datasäkerhet f kopiering.

Obs

• Vid kopiering kan tjockleken på ett inbäddat mönster vara ojämnt pga inställningen av originaltyp. Om detta händer, ändra originalinställning av typ till [Text] eller [Foto].