Tecken som kan användas för användarnamn och lösenord

Följande tecken kan användas för användarnamn och lösenord. Namn och lösenord är skiftlägeskänsliga.

Användarnamn

• Får inte innehålla mellanslag, kolon eller citationstecken.

• Kan inte lämnas tomt.

• Kan vara max 32 tecken långt.

• En administratörs användarnamn innehåller 8 eller färre tecken måste annat än numeriska tecken (siffror) användas. Om användarnamnet bara består av siffror måste det vara minst 9 tecken långt.

Lösenord

• Lösenordets längd för adminstratörer och övervakare får vara högst 32 tecken, och för användare högst 128 tecken.

• Det finns inga begränsningar för vilka typer av tecken som kan användas för ett lösenord. Av säkerhetsskäl rekommenderas du att skapa ett lösenord som består av versaler och gemener, siffror och symboler. Ett lösenord som består av ett stort antal tecken är mindre lätt att gissa av andra.

• I [Lösenordspolicy] i [Utökad säkerhet] kan du ange ett lösenord som består av stora eller små bokstäver (versaler och gemener), siffror och symboler samt det minsta antalet tecken som ska ingå i lösenordet. För mer information om lösenordspolicy, se Ange Utökade säkerhetsfunktioner.