Gegevens beveiligen wanneer IPsec niet beschikbaar is

Met de volgende procedures kunt u gebruikersgegevens beter beveiligen wanneer IPsec niet beschikbaar is.

Beheerders moeten de gebruikers opdracht geven deze procedures uit te voeren.

Fax

• Faxen versturen en ontvangen zonder IP-fax te gebruiken:

Voor het verzenden van een fax moeten de bestemmingen met een faxnummer, internetfaxbestemming, e-mailadres of mapbestemming worden opgegeven. Geef geen bestemmingen op met IP-faxbestemming. Voor meer informatie over het opgeven van faxbestemmingen, zie Faxen.

Printer

• Afdrukken met protocollen die codering ondersteunen:

Om de printerfuncties te gebruiken, geeft u sftp op als het protocol of u geeft IPP op en activeert SSL.

Voor informatie over IPP-instellingen, zie de Installatiehandleiding stuurprogramma.

Voor informatie over SSL-/TLS-instellingen, zie SSL/TLS-instellingen configureren.

Scanner

• Het URL-adres van opgeslagen bestanden versturen

Verzend de URL's van gescande bestanden naar bestemmingen door [Verzend instellingen] in [Scannereigenschappen] te configureren, in plaats van de echte gescande bestanden te verzenden. Voor informatie, zie Scannen.

• Gescande bestanden beheren met behulp van Web Image Monitor

Gebruik Web Image Monitor via het netwerk om gescande bestanden te bekijken, te verwijderen, te verzenden of te downloaden.

• Verificatiefunctie S/MIME

Als u de gescande bestanden verzendt als bijlage van een e-mail, beveiligt u deze door er een S/MIME-certificaat op toe te passen. Hiervoor moet u de Beveiliging configureren voordat u de bestanden verzendt. Voor meer informatie over het verzenden van een e-mail vanaf de scanner,zie de handleiding Scannen.

Opmerking

• Voor meer informatie over het in- en uitschakelen van IPsec met het bedieningspaneel, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

• Voor meer informatie over het opgeven van de IPsec-instelling met Web Image Monitor, zie IPsec-instellingen configureren.