IEEE 802.1X-verificatie configureren

IEEE 802.1X is een verificatiefunctie die voor zowel bekabelde als draadloze netwerken gebruikt kan worden. Verificatie wordt uitgevoerd door de verificatieserver (RADIUS-server).

U kunt 4 soorten EAP-verificatiemethoden selecteren: EAP-TLS, LEAP, EAP-TTLS en PEAP. Let erop dat elke EAP-verificatiemethode verschillende configuratie-instellingen en verificatieprocedures gebruikt.

Typen certificaten en vereisten voor certificaten zijn de volgende:

EAP-type

Vereiste certificaten

EAP-TLS

Sitecertificaat, apparaatcertificaat (IEEE 802.1X clientcertificaat)

LEAP

-

EAP-TTLS

Sitecertificaat

PEAP

Sitecertificaat

PEAP (Fase 2 is uitsluitend voor TLS)

Sitecertificaat, apparaatcertificaat (IEEE 802.1X clientcertificaat)