Toevoegen van een elektronische handtekening

Als u een elektronische handtekening wilt toevoegen aan e-mailverzendingen, dan moet u eerst een apparaatcertificaat installeren.

U kunt voor het apparaatcertificaat een zelfondertekend certificaat gebruiken dat door het apparaat wordt gemaakt of een certificaat dat door een certificeringsinstantie wordt uitgegeven. Voor meer informatie over het aanmaken en installeren van het apparaatcertificaat, zie Communicatiepaden via een apparaatcertificaat beschermen.

Belangrijk

• Om een S/MIME-apparaatcertificaat te kunnen installeren, moet u eerst het "E-mailadres beheerder" registreren in [Systeeminstellingen] als het e-mailadres voor het apparaatcertificaat. Houd er rekening mee dat, zelfs als u geen gebruik maakt van S/MIME, u toch een e-mailadres moet opgeven voor het S/MIME apparaatcertificaat.

Elektronische handtekening

1. Installeer een apparaatcertificaat op het apparaat. De geheime sleutel op het certificaat wordt geconfigureerd op het apparaat.

2. Voeg een elektronische handtekening toe aan een e-mailbericht met een geheime sleutel die wordt bepaald door het apparaatcertificaat.

3. Stuur een e-mailbericht met de elektronische handtekening die is verbonden aan de gebruiker.

4. De ontvanger vraagt om de openbare sleutel en het apparaatcertificaat van het apparaat.

5. Met de openbare sleutel kunt u de echtheid bepalen van de bijgevoegde elektronische handtekening om te zien of de boodschap is gewijzigd.

Configuratiestroom (zelfgemaakt certificaat)

1. U kunt het apparaatcertificaat maken en installeren met Web Image Monitor.

2. Configureer de instellingen voor het certificaat dat zal worden gebruikt voor S/MIME met Web Image Monitor.

3. Configureer de instellingen voor de elektronische handtekening met Web Image Monitor.

Configuratiestroom (certificaat uitgegeven door een certificeringsinstantie)

1. U kunt het apparaatcertificaat maken met Web Image Monitor.

De toepassingsprocedure voor een certificaat dat u heeft gemaakt hangt af van de betreffende certificeringsinstantie. Volg de procedure die door de certificeringsinstantie is gespecificeerd.

2. Installeer het apparaatcertificaat met Web Image Monitor.

3. Configureer de instellingen voor het certificaat dat zal worden gebruikt voor S/MIME met Web Image Monitor.

4. Configureer de instellingen voor de elektronische handtekening met Web Image Monitor.