Pääkäyttäjän todennuksen asetukset

Pääkäyttäjän todennukseen vaaditaan käyttäjänimi ja salasana, joilla tunnistetaan pääkäyttäjät, jotka määrittävät laitteen asetuksia tai käyttävät niitä verkon välityksellä. Pääkäyttäjälle ei voi antaa osoitekirjaan jo tallennettua käyttäjänimeä. Pääkäyttäjiä hallinnoidaan eri tavoin kuin osoitekirjaan tallennettuja käyttäjiä. Pääkäyttäjää ei todenneta Windows-, LDAP- tai integrointipalvelintodennuksella, joten pääkäyttäjä voi kirjautua laitteelle myös silloin, kun palvelimeen ei saada yhteyttä verkko-ongelman takia. Pääkäyttäjät tunnistetaan käyttäjänimellään. Sama henkilö voi hoitaa useita pääkäyttäjätehtäviä, jos yhdelle käyttäjänimelle annetaan usean pääkäyttäjän oikeuksia. Lisätietoja pääkäyttäjän tallentamisesta, katso Pääkäyttäjien tallentaminen ja vaihtaminen.

Voit määrittää sisäänkirjautumisnimen ja sisäänkirjautumissalasanan sekä salauksen salasanan jokaiselle pääkäyttäjälle. Salauksen salasanaa käytetään SNMPv3:lla lähetettävien tietojen salaamiseen. Sitä käyttävät myös SNMPv3:a käyttävät sovellukset, kuten Device Manager NX. Pääkäyttäjät voivat hallita ainoastaan laitteen asetuksia ja käyttäjien käyttöoikeuksia. He eivät voi käyttää laitteen perustoimintoja, kuten kopiointia ja tulostusta. Tavallisten toimintojen käyttämiseksi pääkäyttäjän on luotava itselleen tavallinen käyttäjätili osoitekirjaan ja sitten todennettava itsensä. Määritä pääkäyttäjän todennus ja sen jälkeen käyttäjän todennus. Lisätietoja todennuksen määrittämisestä, katso Käyttäjätodennus.

Pääkäyttäjien roolit

Pääkäyttäjän todennuksen numeroitu kuva

1. Käyttäjien ylläpitäjä

Hallinnoi henkilökohtaisia tietoja osoitekirjassa.

Käyttäjien ylläpitäjä voi tallentaa käyttäjiä osoitekirjaan, poistaa käyttäjiä osoitekirjasta ja muuttaa käyttäjien tietoja.

Osoitekirjaan tallennetut käyttäjät voivat myös muuttaa ja poistaa omia tietojaan.

Jos käyttäjä unohtaa salasanansa, käyttäjien ylläpitäjä voi poistaa sen ja luoda uuden, jotta käyttäjä voi taas käyttää laitetta.

2. Laitteen pääkäyttäjä

Hallinnoi lähinnä laitteen oletusasetuksia. Laite voidaan määrittää niin, että toimintojen oletusasetusten määrittäminen on sallittua ainoastaan laitteen pääkäyttäjälle. Näin estetään valtuuttamattomia käyttäjiä muuttamasta asetuksia, ja käyttäjät voivat käyttää laitetta turvallisesti.

3. Verkon pääkäyttäjä

Hallinnoi verkkoasetuksia. Laite voidaan määrittää niin, että verkkoasetusten, kuten IP-osoitteiden ja sähköpostien lähetys- ja vastaanottoasetusten, määrittäminen on sallittua ainoastaan verkon pääkäyttäjälle.

Näin estetään valtuuttamattomia henkilöitä muuttamasta asetuksia ja varmistetaan laitteen toiminta verkossa.

4. Tiedostojen pääkäyttäjä

Hallinnoi talletettujen tiedostojen käyttölupia. Voit määrittää salasanoja jotka sallivat ainoastaan tallennettujen käyttäjien pääsyn tarkastelemaan ja muokkaamaan asiakirjapalvelimelle tallennettuja tiedostoja. Asetuksen avulla voidaan estää tietovuotoja ja tallennettujen tietojen luvatonta käyttöä ja tarkastelua.

Huom.

• Pääkäyttäjän todennus voidaan määrittää myös Web Image Monitorilla. Lisätietoja, katso Web Image Monitorin ohje.

• Käyttäjäkooditodennusta voidaan käyttää, vaikka pääkäyttäjän todennus ei olisi käytössä.