Üstbilgiyi atla
 

Kullanıcı Kimlik Doğrulamayı Yapılandırma

5 tür kullanıcı kimlik doğrulama yöntemi mevcuttur: Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama, Temel kimlik doğrulama, Windows kimlik doğrulama, LDAP kimlik doğrulama ve Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama. Kullanıcı kimlik doğrulama işlevini kullanmak için kontrol panelinde bir kimlik doğrulama yöntemi seçip ardından kimlik doğrulama için gerekli ayarları yapın. Ayarlar kimlik doğrulama yöntemine dayanmaktadır. Yönetici kimlik doğrulamayı ve ardından kullanıcı kimlik doğrulamayı belirleyin.

Önemli

  • Kullanıcı kimlik doğrulama, sabit disk veya ağ ile ilgili bir sorun nedeniyle etkin hale getirilemiyorsa, yönetici kimlik doğrulamayı kullanarak ve kullanıcı kimlik doğrulamayı devredışı bırakarak makineye erişim sağlayıp makineyi kullanabilirsiniz. Örneğin makineyi acil olarak kullanmak istiyorsanız bu şekilde hareket edin.

  • Aynı anda birden fazla kimlik doğrulama yöntemi kullanamazsınız.

Kullanıcı kimlik doğrulama yapılandırma akışı

Yapılandırma işlemi

Ayrıntılar

Yönetici kimlik doğrulamanın yapılandırılması

Yönetici İzinlerinin Belirlenmesi

Yöneticileri Kaydetme ve Değiştirme

Kullanıcı kimlik doğrulamanın yapılandırılması

Kullanıcı kimlik doğrulamayı belirleyin.

Kullanılabilir 5 tip kullanıcı kimlik doğrulama vardır:

Kullanıcı kimlik doğrulama yöntemleri

Tip

Ayrıntılar

Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama sekiz haneli kullanıcı kodları kullanılarak gerçekleştirilir. Kimlik doğrulama, her bir kullanıcıya değil her bir kullanıcı koduna uygulanır.

Kullanıcı kodunu makinenin Adres Defterine daha önceden kaydetmek gereklidir.

Temel kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama makinenin Adres Defteri kullanılarak gerçekleştirilir.

Kullanıcıları makinenin Adres Defterine önceden kaydetmek gerekir.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

Windows kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama, aynı ağda makine ile aynı Windows sunucusu alan denetleyicisi kullanılarak gerçekleştirilir.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

LDAP kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama, aynı ağda makine ile aynı LDAP sunucusu kullanılarak gerçekleştirilir.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama

Kimlik doğrulama, makine ile aynı ağda yer alan harici bir kimlik doğrulama sunucusu kullanılarak gerçekleştirilir.

Böylece, kimlik doğrulamanın ağ üzerindeki aygıt kullanıcılarına hep birlikte uygulandığı (MFP'ler ve bilgisayarlar) bir ortam oluşturulur.

Kimlik doğrulama her kullanıcıya uygulanabilir.

Harici bir kimlik doğrulama sunucusu oluşturmak için, Kimlik Doğrulama Yöneticisi içeren yazılımlar (örn., Remote Communication Gate S) gereklidir.

Windows, LDAP veya Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama ile edinilen kullanıcı e-posta adresi, kimlik hırsızlığını önlemek için tarayıcı modunda e-posta gönderirken veya alınan faksları başkasına iletirken gönderenin sabit adresi ("Gönderen") olarak kullanılabilir.

Kullanıcı kimlik doğrulama yöntemi yarı yolda değiştirilirse

  • Bir kullanıcı kodu hesabı en fazla 8 basamak içermekte olup Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama için kullanılır ve kimlik doğrulama yöntemi Kullanıcı Kodu kimlik doğrulamadan Temel kimlik doğrulamaya, Windows kimlik doğrulamaya, LDAP kimlik doğrulamaya veya Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulamaya geçtikten sonra bile aktarılıp bir oturum açma kullanıcı adı olarak kullanılabilmektedir. Bu durumda, Kullanıcı Kodu kimlik doğrulaması için bir parola olmadığından dolayı oturum açma parolası boş olarak ayarlanır.

  • Kimlik doğrulama, harici bir kimlik doğrulama yöntemine (Windows kimlik doğrulama, LDAP kimlik doğrulama veya Entegrasyon Sunucusu kimlik doğrulama) geçtiğinde, harici kimlik doğrulama aygıtı daha önceden kayıtlı kullanıcı kodu hesabını taşımadığı sürece kimlik doğrulama işlemi etkin hale getirilemez. Fakat bir kimlik doğrulama hatası meydana gelse bile kullanıcı kodu hesabı, makinenin Adres Defterinde saklanır.

  • Güvenlik açısından, Kullanıcı Kodu kimlik doğrulama yönteminden başka bir kimlik doğrulama yöntemine geçiş yaparken, kullanmadığınız hesapları silmenizi ya da bir oturum açma parolası belirlemenizi öneririz. Hesapların silinmesi hakkında ayrıntılı bilgi için, bkz. Connecting the Machine/ System Settings. Parolaları değiştirmeyle ilgili ayrıntılar için bkz. Kullanıcı Adları ve Parolalarının Belirlenmesi.

Not

  • Gücü açtıktan sonra, Kullanıcı Kimlik Doğrulama Yönetimi menüsündeki kullanıcı kimlik doğrulama listesinde gelişmiş özellikler görünmeyebilir. Bu durumda bir süre bekleyin ve ardından Kullanıcı Kimlik Doğrulama Yönetimi menüsünü tekrar açın.

  • Kullanıcı kimlik doğrulama işlevi Web Image Monitor yoluyla da belirlenebilir. Ayrıntılar için bkz. Web Image Monitor Yardım.