Üstbilgiyi atla
 

Yöneticiler

Yöneticiler, makineye olan kullanıcı erişimleri ile diğer çeşitli önemli işlev ve ayarları yönetirler.

Bir yönetici sınırlı erişim ve ayarları kontrol ederken, ilk olarak makinenin yöneticisini seçin ve makineyi kullanmadan önce kimlik doğrulama fonksiyonunu etkinleştirin. Kimlik doğrulama fonksiyonu etkinleştirildiğinde, makineyi kullanmak için oturum açma kullanıcı adı ve parola gerekir. Makine yöneticisinin görevleri; kullanıcı yöneticisi, makine yöneticisi, ağ yöneticisi ve dosya yöneticisi olmak üzere işlevlerine göre 4 kategoriye ayrılmıştır. Yönetici görevlerini paylaşmak, tüm yönetici görevlerini kolaylaştırırken aynı zamanda izinsiz yönetici işlemlerini de engeller. Çok sayıda yönetici rolü bir yöneticiye atanabileceği gibi, bir rol birden fazla yönetici arasında da paylaştırılabilir. Yöneticilerin parolalarını değiştirebilecek bir süpervizor de belirlenebilir.

Yöneticiler kopyalama ve yazdırma gibi işlevleri kullanamazlar. Bu işlevleri kullanmak için, yöneticinin kullanıcı olarak giriş yapması gerekir.

Yöneticinin kaydedilmesiyle ilgili talimatlar için bkz. Yöneticileri Kaydetme ve Değiştirme. Yönetici parolasının değiştirilmesiyle ilgili talimatlar için de bkz. Süpervizör. Kullanıcılarla ilgili ayrıntılı bilgi için bkz. Kullanıcılar.

Önemli

  • Kullanıcı kimlik doğrulama, sabit disk veya ağ ile ilgili bir sorun nedeniyle yapılamıyorsa, yönetici kimlik doğrulamayı kullanarak ve kullanıcı kimlik doğrulamayı devredışı bırakarak makineye erişim sağlayıp makineyi kullanabilirsiniz. Örneğin makineyi acil olarak kullanmak istiyorsanız bu şekilde hareket edin.