Internetfaxen en e-mails buiten de SMTP-server om verzenden

Gewoonlijk wordt e-mail via de SMTP-server verzonden. Bij deze functie echter wordt het domeingedeelte van het e-mailadres van de bestemming gelezen als het SMTP-serveradres en omzeilen verzendingen de SMPT-server. Omdat hierdoor de belasting voor de server vermindert, kunt u e-mailberichten verzenden zonder rekening te hoeven houden met de verzendtijd van server naar bestemming.

Om deze functie te kunnen gebruiken, moet het apparaat, de computer of de server van de andere partij:

Methodes om een bestemming op te geven voor het verzenden van documenten buiten de SMTP-server om

Er zijn twee methodes: de hostnaam van de andere partij opgeven of het IP-adres van de andere partij opgeven.

Als de hostnaam van de andere partij op de DNS-server is geregistreerd, kunt u de hostnaam van de andere partij als bestemming opgeven. Als deze niet geregistreerd is, geeft u het IP-adres op (en niet de hostnaam).

Als u een document wilt verzenden via een IPv6-netwerk, moet u de hostnaam van de andere partij (niet het IP-adres) opgeven als bestemming.

• De hostnaam van de andere partij opgeven

Geef het adres na het @ als volgt op: "hostnaam", ". (punt)" en "domeinnaam".

xxxx@hostnaam van de andere partij.domeinnaam

Voorbeeld: het e-mailadres van de andere partij is "abc@defcompany.nl" en de hostnaam is "HOST". Geef dan het volgende op:

abc@HOST.defcompany.nl

• Het IP-adres van de andere partij opgeven

Vervang het domeindeel van het e-mailadres door het IP-adres van de andere partij.

xxxx@[het IP-adres van de andere partij]

Voorbeeld: het e-mailadres van de andere partij is "abc@defcompany.nl" en het IP-adres is "192.168.1.10". Geef dan het volgende op:

abc@[192.168.1.10]

Als u het adresboek gebruikt om een bestemming op te geven, worden de SMTP-serverinstellingen toegepast zoals die voor elke bestemming in het adresboek zijn geconfigureerd.

Gebruik deze procedure om de SMTP-serverinstellingen handmatig op te geven als u een bestemming direct invoert.

1Druk op [SMTP].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Druk op [Nee].

3Druk op [OK].

Opmerking

• Om deze functie te kunnen gebruiken, moet het poortnummer van "SMTP Server" op "25" zijn ingesteld.

• SMTP-verificatie die is ingesteld op het faxapparaat van de andere partij wordt uitgeschakeld wanneer een internetfax of e-mail wordt verzonden met behulp van deze functie.

• Wanneer een internetfax of e-mail vanaf de andere partij wordt verzonden met behulp van deze functie, wordt er geen e-mailfoutmelding naar de afzender gestuurd, ook niet als de ontvangst mislukt.

• Wanneer een internetfax of e-mail met behulp van deze functie wordt verzonden, wordt er geen e-mailfoutmelding vanaf de server verzonden, ook niet als de verzending mislukt.