Vastgelopen papier verwijderen

VOORZICHTIG

• De binnenkant van het apparaat kan erg heet zijn. Raak onderdelen met de sticker "hot surface" (heet oppervlak) niet aan. Als u dit wel doet, kunt u mogelijk brandwonden oplopen.

VOORZICHTIG

• Bepaalde interne onderdelen van dit apparaat worden erg heet. Wees daarom voorzichtig wanneer u vastgelopen papier verwijdert. Als u de onderdelen wel aanraakt, kunt u brandwonden oplopen.

VOORZICHTIG

• Zit niet aan de lade van de boekjes finisher wanneer u vastgelopen papier verwijdert of de nieteenheid van de finisher eruit of erin duwt. Anders kunt u uw vingers verwonden of raken ze bekneld.

VOORZICHTIG

• Pas op dat uw vingers niet bekneld raken tijdens het verwijderen van vastgelopen papier.

Belangrijk

• Schakel het apparaat niet uit bij het verhelpen van papierstoringen. Doet u dit wel, dan kunnen uw kopieerinstellingen verloren gaan.

• Laat geen stukjes papier in het apparaat achter om papierstoringen te voorkomen.

• Blijft het papier vastlopen? Zie dan Als u problemen heeft met de bediening van het apparaat, Wanneer u geen kopieën kunt maken zoals gewenst, Wanneer u geen faxberichten naar wens kunt verzenden of ontvangen en Overige afdrukproblemen voor meer informatie over de oplossing van dit probleem. Als de stappen die in deze handleiding worden aanbevolen, het probleem niet oplossen, neem dan contact op met uw onderhoudsvertegenwoordiger.

• Als het bericht blijft staan, zelfs nadat u het vastgelopen papier hebt verwijderd, opent u de voorklep helemaal en sluit deze vervolgens.

• Als u vastgelopen papier verwijdert, zorg er dan voor dat u alleen die gebieden aanraakt die staan aangegeven in de handleiding.

• Verwijder de fuseereenheid niet. Dit kan resulteren in een mindere afdrukkwaliteit.

• Vastgelopen papier dat nog niet correct ingevoerd is in het fixatie-onderdeel, moet u via de onderkant van de fuseereenheid verwijderen. Wanneer het vastgelopen papier niet verwijderd kan worden via de onderkant van de fuseereenheid, verwijder het dan via de bovenkant.

Opmerking

• Aan de binnenzijde van de voorklep of binnenin de finisher vindt u stickers of instructiesheets met aanwijzingen over hoe u het vastgelopen papier kunt verwijderen.

• Als er een gedetailleerde verwijderingsinstructie rechts op het scherm verschijnt, volg deze dan op.

• Voor het verwijderen van vastgelopen papier kunt u ook de procedure volgen die staat aangegeven bij [Controleer status].

Verwante onderwerpen

Papierstoringen lokaliseren