Koptekst overslaan
 

Als de printer niet naar behoren werkt

Het papier wordt niet vanuit de juiste lade doorgevoerd.

  • Als u een Windows-besturingssysteem gebruikt, gaan de instellingen die via het printerstuurprogramma zijn ingesteld boven de instellingen die zijn ingesteld via het bedieningspaneel. Stel de gewenste invoerlade in via het printerstuurprogramma.

    Zie de helpfunctie van het printerstuurprogramma voor verdere informatie.

Afdrukken worden niet correct gestapeld.

Het duurt te lang om de printer in te schakelen.

  • Als de printer wordt uitgeschakeld terwijl de printer nog steeds de harde schijf benadert (bijvoorbeeld bij het verwijderen van een bestand), heeft de printer meer tijd nodig om de keer daarop na het inschakelen op te starten. Schakel om deze vertraging te voorkomen daarom de stroom niet uit terwijl de printer nog in werking is.

Het duurt te lang voor het afdrukken wordt voortgezet.

  • De gegevens zijn dermate groot of complex dat het tijd kost om deze te verwerken. Als het indicatielampje Data In knippert, worden de gegevens verwerkt. Wacht tot het niet meer knippert.

  • De printer stond in energiespaarstand of de slaapstand. Om weer te starten vanuit deze standen, moet de printer eerst opwarmen. Het duurt dus enige tijd voordat het afdrukken start. Raadpleeg voor meer informatie Energie besparen.

Het duurt te lang voordat het afdrukken is voltooid.

  • Foto's en pagina's die veel gegevens bevatten, nemen veel verwerkingstijd van de printer in beslag. Wacht daarom gewoon even af wanneer u dergelijke gegevens afdrukt.

    Het afdrukken wordt mogelijk versneld wanneer u de instellingen met behulp van het printerstuurprogramma wijzigt.

    Zie de helpfunctie van het printerstuurprogramma voor verdere informatie.

  • De gegevens zijn dermate groot of complex dat het tijd kost om deze te verwerken. Als het indicatielampje Data In knippert, worden de gegevens verwerkt. Wacht tot het niet meer knippert.

  • Als “Wachten op afdr.geg...” op het scherm verschijnt, is de printer bezig met opwarmen. Wacht even.

  • De printer is de kleurregistratie aan het aanpassen. Wacht even.

De bijgevoegde opties worden niet herkend in de printereigenschappen.

  • De computer en de printer staan niet in de bidirectionele communicatiemodus. U moet bevestigde opties configureren in de printereigenschappen.

    Zie de helpfunctie van het printerstuurprogramma voor verdere informatie.

  • Als u een automatische update van apparaatinformatie uitvoert met behulp van de eigenschappen van het PCL 6- of het PostScript 3-printerstuurprogramma, is het mogelijk dat andere printerstuurprogramma's geen bidirectionele communicatie kunnen detecteren en daarom de automatische update niet succesvol kunnen voltooien. Dit probleem treedt alleen op bij de 32-bits versie van Windows XP. Meld u in zo'n geval af en opnieuw aan in Windows en voer de automatische update opnieuw uit.

    Als het probleem niet kan worden opgelost, neem dan contact op met uw verkoop- of servicevertegenwoordiger.

Wanneer u samengevoegde of gebonden afdrukken maakt.

  • Controleer of het papierformaat en de richting die in het printerstuurprogramma zijn ingesteld, overeenkomen met de instellingen in de toepassing.

    Zijn de instellingen niet hetzelfde, verander dan de instellingen in het printerstuurprogramma.

Er is een lege lade geselecteerd door Automatische ladekeuze. Het document wordt niet afgedrukt, omdat er geen papier meer in de lade ligt.

  • Wanneer de papierlade wordt geopend en gesloten terwijl de printer in de Energiespaarstand staat, initialiseert de printer de lade na het herstel. Let op dat in dit geval de lade niet via Automatische ladekeuze kan worden geselecteerd.

    Als u wilt afdrukken vanuit een lade die geopend en gesloten werd terwijl de printer in de Energiespaarstand stond, moet u - voordat u afdrukken gaat maken - de lade handmatig selecteren als de bronlade. Wanneer de printer uit de Energiespaarstand is en de initialisatie is voltooid, wordt het document afgedrukt vanuit de lade die u hebt opgegeven.