Aansluiten op de gigabit ethernetinterface

In dit gedeelte vindt u uitleg over hoe u de ethernet-interfacekabel op de gigabit ethernetpoort aansluit.

VOORZICHTIG

• Voor gebruikers buiten Noord-Amerika: goed afgeschermde en geaarde kabels en stekkers moeten voor aansluiting op een hostcomputer (en/of randapparatuur) worden gebruikt om in overeenstemming te zijn met de stralingslimieten.

• Voor gebruikers buiten Noord-Amerika: er moet een goed afgeschermde kabel met gedraaide kabelparen (STP-kabel) gebruikt worden voor aansluiting op een hostcomputer (en/of randapparatuur) om in overeenstemming te zijn met de FCC-stralingslimieten.

Belangrijk

• Als de hoofdstroomschakelaar ingeschakeld is, schakel deze dan uit.

• Gebruik de volgende ethernetkabels.

• Bij gebruik van 100BASE-TX/10BASE-T:

RegionA icon(voornamelijk in Europa en Aziƫ)

Unshielded Twisted Pair-kabel (UTP) of Shielded Twisted Pair-kabel (STP) en Categorie type 5 of hoger

RegionB icon(voornamelijk in Noord-Amerika)

STP-kabel en categorietype 5 of hoger

• Bij gebruik van 1000BASE-T:

RegionA icon(voornamelijk in Europa en Aziƫ)

Unshielded Twisted Pair-kabel (UTP) of Shielded Twisted Pair-kabel (STP) en Categorie type 5 of hoger

RegionB icon(voornamelijk in Noord-Amerika)

STP-kabel en categorietype 5 of hoger

1Zorg ervoor dat de stroom uitgeschakeld is.

2Verwijder de klep voor de kabels.

Illustratie achterzijde van de printer

3Sluit de ethernet-interfacekabel aan op de gigabit ethernetpoort.

Afbeelding van het aansluiten van de ethernetkabel

4Sluit het andere uiteinde van de ethernet-interfacekabel aan op een aansluitapparaat van het netwerk, bijvoorbeeld een hub.

5Schakel de hoofdschakelaar van de printer in.

Afbeelding van een gigabit ethernetpoort (illustratie met nummers en benoemingen)

1. Indicatielampje (groen)

Als 10BASE-T in bedrijf is, licht de LED groen op. Als 100BASE-TX in bedrijf is of de printer niet is aangesloten op het netwerk, brandt de LED niet.

2. Indicatielampje (oranje)

Als 100BASE-TX in bedrijf is, licht de LED oranje op. Als 10BASE-T in bedrijf is of de printer niet is aangesloten op het netwerk, brandt de LED niet.

3. Indicatielampjes (zowel oranje als groen)

Beide LED-lampjes gaan branden wanneer 1000BASE-T in gebruik is.

De LED's schakelen uit wanneer de ethernetkabel niet verbonden is of de printer in slaapstand is.

6Plaats de klep over de kabelaansluiting.

Illustratie achterzijde van de printer

Opmerking

• Gebruik een ethernet-interfacekabel die "Ethernetsnelheid" ondersteunt. Als u [Autom. sel: 1Gbps inschak] selecteert voor "Ethernetsnelheid", dient u een ethernet-interfacekabel te gebruiken die 1000BASE-T ondersteunt.

• Controleer het type stekker voordat u deze aansluit.

• Trek niet met kracht aan de aangesloten kabel. Controleer of de kabel juist is aangesloten. Anders kan deze losraken of kan er iemand over struikelen.

• Het gebruik van een kabel met enkele stekkers of convertors kan leiden tot een onjuiste verbinding.