ENERGY STAR-programma

ENERGY STAR®-programmavereisten voor beeldmateriaal

sticker

De ENERGY STAR®-programmavereisten voor beeldmateriaal moedigen milieubehoud aan via het promoten van energiebesparende computers en andere kantooruitrustingen.

Het programma ondersteunt de ontwikkeling en verdeling van producten met energiebesparende functies.

Het is een open programma waaraan fabrikanten op vrijwillige basis kunnen deelnemen.

Beoogde producten zijn computers, beeldschermen, printers, faxapparaten, kopieerapparaten, scanners, en multifunctionele apparaten. De Energy Star-maatstaven en -logo's zijn internationaal uniform.

Energiespaarstand (Uitmodus fuseereenheid)

Als dit apparaat gedurende een opgegeven periode niet actief is, wordt het elektriciteitsverbruik automatisch verminderd.

De standaardtijd voordat de energiespaarstand wordt geactiveerd is 10 seconden. Deze standaardtijd kan worden gewijzigd.

Slaapstand

Als het apparaat reeds in de energiespaarstand staat en een bepaalde tijd niet gebruikt wordt, wordt de slaapstand geactiveerd om het energieverbruik nog verder te verlagen.

De standaard wachttijd gedurende welke het apparaat wacht voordat de slaapstand wordt geactiveerd, is 1 minuut. Deze standaardtijd kan worden gewijzigd.

Het apparaat kan vanuit de Slaapstand taken van computers afdrukken.

Specificatie

Lager elektriciteitsverbruik in energiespaarstand

Pictogram voor regio A

18,1 W

Pictogram voor regio B

18,4 W

Tijd die het kost om over te schakelen op de energiespaarstand

10 seconden

Tijd die het kost om uit de energiespaarstand te komen

10 seconden

Lager elektriciteitsverbruik in slaapstand

1,0 W

Tijdsduur totdat het apparaat overgaat in de slaapstand

1 minuut

Tijd die het kost om uit de slaapstand te komen

10 seconden