De plaats van het apparaat

De locatie van de printer moet met zorg worden gekozen, omdat de omgevingscondities een grote invloed hebben op de prestaties van de printer.

WAARSCHUWING

• Gebruik geen frequenties anders dan degene die overeenkomen met de getoonde specificaties. Doet u dit wel, dan kan dit resulteren in brand of een elektrische schok.

WAARSCHUWING

• Gebruik geen andere stroombronnen dan degene die overeenkomen met de getoonde specificaties in de handleiding "Veiligheidsinformatie". Doet u dit wel, dan kan dit resulteren in brand of een elektrische schok.

WAARSCHUWING

• Gebruik geen stekkerdozen met meerdere stopcontacten erin. Doet u dit wel, dan kan dit resulteren in brand of een elektrische schok.

WAARSCHUWING

• Gebruik geen verlengsnoeren. Doet u dit wel, dan kan dit resulteren in brand of een elektrische schok.

WAARSCHUWING

• Gebruik geen netsnoeren die beschadigd, kapot of gewijzigd zijn. Gebruik ook geen netsnoeren die klem hebben gezeten onder zware voorwerpen, waar hard aan getrokken is of die erg verbogen zijn. Doet u dit wel, dan kan dit resulteren in brand of een elektrische schok.

WAARSCHUWING

• Het aanraken van de punten van de stekker met een metalen voorwerp kan resulteren in brand en/of elektrische schokken.

WAARSCHUWING

• Het meegeleverde netsnoer is uitsluitend bedoeld voor gebruik met deze printer. Gebruik het niet met andere apparaten. Als u dit toch doet, kan dit leiden tot brand, elektrische schokken of letsel.

WAARSCHUWING

• Het is gevaarlijk om de stekker van het netsnoer vast te pakken met natte handen. Als u het wel aanraakt, kunt u een elektrische schok krijgen.

WAARSCHUWING

• Indien het netsnoer beschadigd is en de binnendraden blootliggen of kapot zijn, neem dan contact op met uw servicevertegenwoordiger en vraag om een nieuw snoer. Het gebruik van beschadigde netsnoeren kan resulteren in brand of een elektrische schok.

WAARSCHUWING

• Zorg dat u het apparaat zo dicht mogelijk in de buurt van een stopcontact plaatst. Het is dan mogelijk om, in geval van nood, het netsnoer eenvoudig uit het stopcontact te halen.

WAARSCHUWING

• Gebruik geen brandbare sprays of oplosmiddelen in de buurt van dit apparaat. Doet u dit wel, dan kan dit resulteren in brand of een elektrische schok.

VOORZICHTIG

• Houd het apparaat vocht- en stofvrij. Anders kan er brand ontstaan of kunnen zich elektrische schokken voordoen.

VOORZICHTIG

• Plaats het apparaat niet op een wankele of schuine ondergrond. U kunt immers lichamelijk letsel oplopen als het apparaat omvalt.

VOORZICHTIG

• Blokkeer de zwenkwieltjes nadat u het apparaat heeft verplaatst, zodat het goed op zijn plaats blijft staan. Doet u dit niet, dan kan het apparaat gaan bewegen of omvallen, waardoor er lichamelijke letsel kan worden veroorzaakt.

VOORZICHTIG

• Zorg ervoor dat de kamer waar u het apparaat gebruikt goed geventileerd wordt en ruim genoeg is. Een goede ventilatie is vooral van belang wanneer het apparaat veel wordt gebruikt.

VOORZICHTIG

• Zet het apparaat niet in ruimten met zilte lucht of bijtende gassen. Plaats het apparaat ook niet in ruimtes waar chemische reacties plaatsvinden (zoals in laboratoria, etc.). Doet u dit wel, dan zal het apparaat niet naar behoren werken en mogelijk defect raken.

VOORZICHTIG

• Zorg ervoor dat u minstens één keer per jaar de stekker uit het stopcontact trekt en de pennen en de zone rond de pennen schoonmaakt. Als u stof laat ophopen op de stekker, bestaat er gevaar op brand.

VOORZICHTIG

• Wanneer apparatuur die vluchtige stoffen bevat nog nieuw is, zal die veel uitstoot geven in de lucht van de omgeving. Het is daarom belangrijk dat u de eerste paar dagen na de installatie van een nieuw apparaat de kamer waarin het geplaatst is, goed ventileert.

Belangrijk

• Plaats de printer niet rechtstreeks op de grond.

Benodigde ruimte

De aanbevolen (minimaal vereiste) ruimte is:

Illustratie van de benodigde ruimte voor plaatsing

Optimale omgeving

Het toegestane en aanbevolen temperatuur- en vochtigheidsbereik is:

Illustratie van optimale omgeving

• Wit gebied: toegestane bereik

• Blauw gebied: aanbevolen bereik

Opmerking

• De printer moet recht staan met een maximale afwijking van 5 mm, 0,2" (van de achter- naar de voorkant en van links naar rechts).

Ventilatie

Als u deze printer langdurig of veelvoudig in een gesloten ruimte gebruikt zonder goede ventilatie, bespeurt u misschien een rare lucht.

Hierdoor kan het uitgevoerde papier mogelijk ook raar gaan ruiken.

Als u een rare geur ruikt, dient u regelmatig te ventileren om de werkplek aangenaam te houden.

• Stel de printer zo in dat het de lucht niet direct richting mensen blaast.

• Ventilatie moet meer dan 30 m3/u/persoon zijn.

Geur van nieuw apparaat

Een nieuwe printer produceert mogelijk een wat vreemde geur. Deze geur zal in ongeveer een week afnemen.

Als u een rare lucht bespeurt, dient u de ruimte te ventileren.

Ruimten waarin de printer niet moet worden geplaatst

Gebruik de printer niet in de volgende ruimten:

Belangrijk

• Ruimten die worden blootgesteld aan direct zonlicht of sterk licht

• Stoffige ruimten

• Ruimten met agressieve gassen

• Zeer koude, warme of vochtige ruimten

• Ruimten die blootgesteld zijn aan luchtstromen (warm, koud of kamertemperatuur) afkomstig uit airconditioners

• Ruimten die rechtstreeks zijn blootgesteld aan warmte afkomstig van radiatoren

• Ruimten in de buurt van airconditioners, verwarmingen of bevochtingsapparaten

• Ruimten in de buurt van andere elektrische apparatuur

• Ruimten waar vaak sterke trillingen voorkomen

Voeding

Sluit het netsnoer aan op een stroombron met de volgende specificatie:

Regio A pictogram(voornamelijk in Europa en Azië)

220–240 V, 50/ 60 Hz, 5,5 A

Regio B pictogram(voornamelijk in Noord-Amerika)

120–127 V, 60 Hz, 11 A