Kontrollera maskinens status

Om det är problem med utskriftskvaliteten, kontrollera först maskinens status.

Möjlig orsak

Lösning

Det är ett problem med maskinens placering.

Kontrollera att maskinen står på en jämn yta. Placera maskinen där den inte kan utsättas för skakningar eller stötar.

Papperstyper som inte stöds används.

Kontrollera att pappret som används stöds av maskinen. Se Papper som kan användas i de olika kassetterna.

Inställningen för papperstyp är felaktig.

Kontrollera att skrivarens inställning för papperstyp stämmer med pappret som har fyllts på. Se Ange papperstyp och pappersformat.

En oäkta skrivarpatron används.

Påfyllningsbara eller oäkta skrivarpatroner minskar utskriftskvaliteten och kan orsaka funktionsstörningar. Använd endast äkta skrivarpatroner. Se Förbrukningsartiklar.

En gammal skrivarpatron används.

Skrivarpatroner bör öppnas före utgångsdatum och användas inom sex månader därefter.

Maskinen är inte rengjord.

Se Rengöring, och rengör maskinen enligt föreskrift.

Luftfuktigheten i det område där maskinen står kan vara för låg.

Användning av maskinen i ett rum där luftfuktigheten är för låg kan medföra att svarta, millimetertjocka linjer visas med 75 millimeters mellanrum på utskrifterna. Genom att välja [På] för [Läge: låg fuktighet] under systeminställningar kan du eventuellt förhindra att dessa linjer uppstår. Se Systeminställningar.