Parametrar för nätverksinställningar

I det här avsnittet beskrivs parametrarna för nätverksinställningar.

Ethernet

• Mac-adress

Visar maskinens Mac-adress.

• Ethernethastig.

Visar aktuell inställning för Ethernet-hastighet.

• 100 Mbps Full duplex

• 100 Mbps Halv duplex

• 10 Mbps Full duplex

• 10 Mbps Halv duplex

• Ethernet ej tillgänglig

Visas när en nätverkskabel inte är ansluten.

• Ställ in Ethernet-hastighet

Anger hastigheten för Ethernet-kommunikation. Välj en hastighet som stämmer överens med din nätverksmiljö.

För de flesta nätverk är standardinställningen den optimala inställningen.

Standard: [Autoval]

• Autoval

• 100 Mbps Full duplex

• 100 Mbps Halv duplex

• 10 Mbps Full duplex

• 10 Mbps Halv duplex

IPv4-konfiguration

• DHCP

Ställer in maskinen att automatiskt ta emot IPv4-adress, subnätmask och standard-gateway-adress från en DHCP-server.

Standard: [Aktivt]

• Aktivt

• Ej aktivt

• IP-adress

Anger maskinens IPv4-adress när DHCP inte används.

Använd den här menyn för att kontrollera den aktuella IP-adressen när DHCP används.

Standard: XXX.XXX.XXX.XXX

De siffror som representeras av "X" varierar beroende på din nätverksmiljö.

• Subnätmask

Anger maskinens subnätmask när DHCP inte används.

Använd den här menyn för att kontrollera den aktuella subnätmasken när DHCP används.

Standard: XXX.XXX.XXX.XXX

De siffror som representeras av "X" varierar beroende på din nätverksmiljö.

• Gateway-adress

Anger maskinens standard-gateway-adress när DHCP inte används.

Använd den här menyn för att kontrollera den aktuella gateway-adressen när DHCP används.

Standard: XXX.XXX.XXX.XXX

De siffror som representeras av "X" varierar beroende på din nätverksmiljö.

• IP-adressmetod

Visar hur IP-adressen erhålls.

• DHCP

• Om IP

• Manuell konfiguration

• Standard-IP

IPv6-konfiguration

• IPv6

Ange om IPv6 ska aktiveras eller inte.

Standard: [Aktivt]

• Aktivt

• Ej aktivt

• DHCP

Anger att maskinen ska erhålla sin IPv6-adress från en DHCP-server.

Standard: [Ej aktivt]

• Aktivt

• Ej aktivt

• IP-adress (DHCP)

Visar IPv6-adressen som erhållits från en DHCP-server.

• Manuell konfig. adress

• Manuell konfig. adress

Anger maskinens IPv6-adress när DHCP inte används. Kan innehålla upp till 39 tecken.

För information om hur man skriver in bokstäver, se Ange tecken.

• Prefixlängd

Anger prefixlängden i form av ett värde mellan 0 och 128.

• Gateway-adress

Anger standardgatewayens IPv6-adress. Kan innehålla upp till 39 tecken.

För information om hur man skriver in bokstäver, se Ange tecken.

• Stateless-adress

Visar de tillståndslösa IPv6-adresser som erhållits via RA (Router Advertisement).

• Stateless-adress 1

• Stateless-adress 2

• Stateless-adress 3

• Stateless-adress 4

• LinkLocal-adress

Visar den länklokala IPv6-adressen.

Obs

• Kontakta din nätverksadministratör för information om nätverkets konfiguration.