Inställningsparameterar för faxfunktioner

I det här avsnittet beskrivs inställningsparametrarna för faxfunktioner.

Viktigt

• Beroende på vilken modell du använder, visas kanske inte vissa poster.

Mott.inställningar

Anger inställningarna för faxmottagning.

• Byt mottagningsläge

Anger mottagningsläge.

Standard: [Endast fax]

• Endast fax

I faxmottagningsläget besvarar maskinen automatiskt alla inkommande samtal.

• FAX/TEL (man)

Maskinen ringer när den tar emot inkommande samtal. Maskinen tar emot fax endast vid manuell faxmottagning.

• FAX/TAD

Maskinen tar emot fax automatiskt när ett fax tas emot. Annars besvarar den anslutna telefonsvararen samtalet.

• FAX/TEL(auto)

Maskinen tar emot fax automatiskt när ett fax tas emot. Annars börjar maksinen ringa.

• Tot ant uppringningar (TAD)

Anger det antal gånger som den externa telefonsvararen ringer innan maskinen börjar ta emot fax i FAX/TAD-läget.

Standard: 5 gånger

• 1 till 20 gånger, i steg om 1

• Autoförminskning

Ställer in maskinen på att minska formatet på ett mottaget fax om det är för stort för att skriva ut på ett pappersark.

Observera att maskinen förminskar till max 74%. Om ytterligare förminskning behövs för att faxet ska få plats på ett enda pappersark skrivs det ut på separata ark utan att förminskas.

Standard: [På]

(Standrard kan vara [Av] beroende på inställningarna för [Land] under [Admin.verktyg].)

• Av

• Antal uppringningar

Anger det antal gånger maskinen ringer innan den börjar ta emot fax i läget Endast fax.

Standard: 3 gånger

• 3 till 5 gånger

• Tid f. autobyte, mott.läge

Anger hur lång tid maskinen försöker identifiera faxsignalen i läget Fax/Tel (auto).

Standard: 15 sekunder

• 5 till 99 sekunder

• Auktoriserad mottagning

Ställer in maskinen för att ta emot (eller avvisa) fax från programmerade specialsavsändare. Det hjälper dig gallra bort oönskade dokument som t.ex. skräpfax och förhindrar slöseri av faxpapper.

Standard: [Ej aktivt]

• Aktivt

• Ej aktivt

• Aukt. mott: Mott.villkor

Anger om fax från programmerade specialavsändare ska tas emot eller avvisas.

Inställningen är tillgänglig när [Auktoriserad mottagning] är aktiverad.

Standard: [Specialavsändare]

• Specialavsändare

Ta emot fax från specialavsändare och avvisa fax från alla andra avsändare.

• Annan än specialavsändare

Avvisa fax från specialavsändare och ta emot fax från alla andra avsändare.

• Mottagningsfil, inst.

Ställer in maskinen för att lagra mottagna fax i minnet för utskrift eller vidarebefordra dem till en förinställd mottagare.

Använd Web Image Monitor för att ange mottagaren för vidarebefordran (för mer information, se Konfigurera faxinställningarna).

Standard: [Skriv ut]

• Skriv ut

• Vidarebefordra

• Skriv ut mottagen fil

Ställer in maskinen på att automatiskt skriva ut fax som tas emot i minnet eller lagra dem manuell utskrift vid ett senare tillfälle.

Standard: [På]

• Skriv ut mottagna fax automatiskt och ta bort från minnet.

• Av

Lagra mottagna fax i minnet för manuell utskrift.

• Skriv ut vidarebefodrad fil

Ställer in maskinen för att lagra fax i minnet för utskrift eller ta bort dem efter vidarebefordran.

Standard : [Av]

• Lagra fax i minnet för utskrift efter vidarebefordran.

• Av

Ta bort fax från minnet efter vidarebefordran.

• Meddelande om status på vidarebefodran

Ställer in maskinen att skicka e-postavisering efter att ett fax har vidarebefordrats. Mottagaren av e-postaviseringen beror på hur mottagaren för vidarebefordran har konfigurerad med Web Image Monitor (för mer information, se Konfigurera faxinställningarna).

Standard: [Ej aktivt]

• Aktivt

• Ej aktivt

• Manuell POP

Ansluter till POP3-servern för att ta emot e-postmeddelanden manuellt.

Tryck på [Ja] för att ansluta till POP3-servern och ta emot e-postmeddelanden. Tryck på [Nej] för att återgå till den tidigare nivån i menyträdet utan att ansluta till POP3-servern.

Välj kassett

Anger kassetten för utskrift av mottagna fax. Observera att endast papperformaten A4, Letter eller Legal kan användas för faxutskrift. Se till att välja en kassett som innehåller papper med giltigt format.

Om kassett 2 inte är installerad visas bara [Kassett 1].

Standard: [Automatiskt]

• Automatiskt

Maskinen använder kassett 1 och kassett 2 om de innehåller papper i samma format. I detta fall börjar maskinen med att skriva ut från den kassett som har angetts som prioritetskassett i [Papperskassettprioritet] under systeminställningar Om pappret i den kassetten tar slut växlar maskinen automatiskt över till den andra kassetten för att fortsätta utskriften.

• Kassett 1

• Kassett 2

Rad. vänt. överföringsfil

Raderar faxjobb som inte skickats och som ligger kvar i maskinens minne. Maskinen kan lagra upp till 5 osända faxjobb.

Denna funktion utförs endast när den har markerats.

• Radera vald fil

För att radera ett faxjobb, markera önskat jobb och välj sedan [Ja]. Genom att välja [Nej] återgår man till den tidigare nivån i menyträdet utan att ta bort faxjobbet.

• Radera alla filer

För att radera faxjobben, välj [Ja]. Genom att välja [Nej] återgår man till den tidigare nivån i menyträdet utan att ta bort faxjobbet.

Kommunikationsinställningar

• ECM-överföring

Ställer in maskinen att automatiskt skicka delar av de uppgifter som går förlorade under överföringen på nytt.

Denna funktion är inte tillgänglig med Internetfaxöverföring.

Standard: [På]

• Av

• ECM-mottagning

Ställer in maskinen på att automatiskt ta emot delar av de uppgifter som går förlorade under mottagningen.

Denna funktion är inte tillgänglig med Internetfaxmottagning.

Standard: [På]

• Av

• Avkänning, ringsignal

Ställer in maskinen att känna av en kopplingston innan den automatiskt ringer upp mottagaren.

Standard: [Känn av]

• Känn av

• Känn ej av

• Överföringshastighet

Anger faxmodemets överföringshastighet.

Standard: [33,6 Kbps]

• 33,6 Kbps

• 14,4 Kbps

• 9,6 Kbps

• 7,2 Kbps

• 4,8 Kbps

• 2,4 Kbps

• Mottagningshastighet

Anger faxmodemets mottagningshastighet.

Standard: [33,6 Kbps]

• 33,6 Kbps

• 14,4 Kbps

• 9,6 Kbps

• 7,2 Kbps

• 4,8 Kbps

• 2,4 Kbps

• JBIG

Möjliggör överföring och mottagning av JBIG-komprimerade bilder som kräver mindre kommunikationstid än MMR-/MR-/MH-komprimerade bilder.

Observera att för att använda denna funktion måste [ECM-överföring] och [ECM-mottagning] också vara aktiverade.

Funktionen är inte tillgänglig med Internetfax.

Standard: [Aktivt]

• Aktivt

• Ej aktivt

Utskriftsinst f lista/rapp

• Skriv ut överf.statusrapp.

Ställer in maskinen på att automatiskt skriva ut en överföringsrapport efter en faxöverföring.

När maskinen är i läget Omgående överföring återges inte originalbilden på rapporten, även om [Endast fel (bifogad bild)] eller [Varje överföring (bif bild)] har markerats.

Observera att om ett minnesfel upstår vid en LAN-faxöverföring, kommer det alltid skrivas ut en överföringsrapport oavsett den här inställningen.

Överföringsrapporten skrivs ut på papper i A4- eller Letter-format.

Standard: [Varje överföring (bif bild)]

• Endast fel

Skriver ut en rapport när ett överföringsfel inträffar.

• Endast fel (bifogad bild)

Skriver ut en rapport med en bild av originalet när ett överföringsfel inträffar.

• Varje överföring

Skriver ut en rapport för varje faxöverföring.

• Varje överföring (bif bild)

Skriver ut en rapport med en bild av originalet för varje faxöverföring.

• Skriv inte ut

• Skriv ut faxjournal

Ställer in maskinen på att automatiskt skriva ut en faxjournal efter var 50:e faxjobb (både skickade och mottagna).

Faxjournalen skrivs ut på papper i A4- eller Letter-format.

Standard: [Automatisk utskrift]

• Automatisk utskrift

• Skriv ej ut automatiskt