Inställningar som kan konfigureras i TWAIN-dialogrutan

I detta avsnitt beskrivs de inställningar du kan konfigurera i TWAIN-dialogrutan.

Bild av programskärmen (numrerade detaljer)

1. Skanner:

Välj den skanner du vill använda. Den skannern du väljer blir standardskannern. Klicka på [Uppdatera] för att få syn på alla tillgängliga skannrar anslutna via USB eller nätverket.

2. Original:

Välj [Påsiktsoriginal] för att skanna från originalglaset, eller [Automatisk dokumentmatare] för att skanna från ARDF eller ADF.

3. Typ av original

Beroende på ditt original, välj en inställning i listan över alternativ som beskrivs nedan, eller välj [Anpassat...] för att konfigurera dina egna skanningsinställningar.

• Vid användning av originalglas:

[Redigera text (OCR)]

Välj detta alternativ för att skanna affärsbrev, kontrakt, minnesanteckningar eller andra handlingar i redigerbar form.

[Faxa, arkivera eller kopiera]

Välj detta alternativ för att skanna tidnings- och tidskriftsartiklar, kvitton, blanketter eller andra tryckta textmaterial.

[Svartvitt fotografi]

Välj detta alternativ för att skanna svartvita fotografier som gråskalebilder.

[Färgdokument-snabbare]

Välj detta alternativ för att skanna original med många bilder, original med både text och grafik, konturteckningar eller färgfotografier i snabbskanningsläget

[Färgdokument-högre kvalitet]

Välj detta för att skanna original med många bilder, original med både text och grafik, konturteckningar eller färgfoton i skanningsläget för högupplösning.

[Anpassat...]

Välj detta för att konfigurera dina egna skanningsinställningar. Du kan spara eller ta bort dina anpassade skanningsinställningar genom att klicka på [Spara som] respektive [Ta bort].

• När du använder ARDF eller ADF:

[ADF-dokument-snabbare]

Välj detta alternativ för att skanna original med många bilder, original med både text och grafik, konturteckningar eller färgfotografier i snabbskanningsläget

[ADF-dokument-bättre]

Välj detta för att skanna original med många bilder, original med både text och grafik, konturteckningar eller färgfoton i skanningsläget för högupplösning.

[ADF-dokument-grå]

Välj detta alternativ för att skanna original med många bilder, original med både text och grafik, konturteckningar eller färgfotografier som gråskalebilder.

[Anpassat...]

Välj detta för att konfigurera dina egna skanningsinställningar. Du kan spara eller ta bort dina anpassade skanningsinställningar genom att klicka på [Spara som] respektive [Ta bort].

4. Läge:

Välj från färg, gråskala eller svartvitt.

5. Upplösning:

Välj en upplösning från listan. Om du väljer [Användardefinierad], ange ett upplösningsvärde direkt i textrutan. Observera att en högre upplösning också innebär en större filstorlek och en längre skanningstid.

Valbara upplösningar varierar beroende på var originalet är placerat.

• Vid användning av originalglas:

75, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 1 200, 2 400, 4 800, 9 600, 19 200 dpi, Användardefinierad

• När du använder ARDF eller ADF:

75, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600 dpi, Användardefinierad

6. Format: (Storlek:)

Välj skanningsformat. Om du väljer [Användardefinierad], ange skanningsformatet direkt i textrutan. Du kan också ändra skanningsformatet med musen i förhandsvisningsfältet. Du kan välja måttenhet från [cm], [tum] eller [pixlar].

7. Duplex eller Skanneraktivitet:

• Duplex (endast på modell typ 2 och när du använder ARDF)

Välj när du vill skanna originalets båda sidor med ARDF. För att använda funktionen ska du även välja papper och bindningsriktning enligt originalet.

• [Dubbelsidigt stående: Boktyp]: för stående original med bokbindning

• [Dubbelsidigt stående: Blocktyp]: för stående original med blockbindning

• [Dubbelsidigt liggande: Boktyp]: för liggande original med bokbindning

• [Dubbelsidigt liggande: Blocktyp]: för liggande original med blockbindning

• Skanneraktivitet: (när du använder originalglaset)

Visar max 10 tidigare använda skanningsområden. För att ta bort en skanneraktivitet, välj aktivitetens nummer och klicka sedan på [Ta bort]. Du kan välja [Autobes.] för att låta skannern läsa av storleken på ditt original automatiskt.

Obs

• Om skanningssdatan är större än minneskapaciteten visas ett felmeddelande och skanningen avbryts. Om det händer, ange en lägre upplösning och skanna originalet på nytt.