Manuell duplexutskrift (Typ 1-modell)

För att skriva ut på båda sidor av ett ark vid användning av modell Typ 1 använder du den manuella duplexfunktionen.

Vid manuell duplexutskrift skriver maskinen först ut endast de jämna sidorna i ett dokument och ber dig sedan ladda om genom att vända upp och ner på pappret i maskinen. Därefter skriver den ut dokumentets udda sidor på baksidorna av pappret.

Viktigt

• Den här funktionen är endast tillgänglig när man använder PCL6-skrivardrivrutinen och skriver ut från en dator med Windows operativsystem.

• Oavsett vilken kassett du valde med skrivardrivrutinen använder maskinen alltid kassett 1 vid utskrift på baksidan av papper. Försäkra dig om att pappersinställningarna för den kassett som ska användas matchar de pappersinställningar som angetts för utskriftsjobbet för att undvika matchningsfel.

1Öppna den fil som du vill skriva ut på din dator.

2Öppna skrivardrivrutinens egenskaper.

3På fliken [Inställningar] väljer du [Bind.långsid(vänbl/blocköp.)] eller [Bind.kortsid(blocköp/vänbl.)] från listan [Duplex:].

Manuell duplexutskrift kräver att [Zoom %] är inställd på 100 % och [Skriv ut på] markerats på fliken [Papper]. Om inte, visas en dialogruta som informerar dig om att inställningen måste ändras. Att klicka på [OK] kommer automatiskt att ändra inställningarna.

4Konfigurera utskriftsinställningarna efter dina behov och klicka sedan på [OK] två gånger.

En guide för hur manuell duplexutskrift går till visas på datorn och maskinen börjar skriva ut jämna sidor.

När alla sidor har skrivits ut visas meddelandet “Placera baksid i kass1” på maskinens kontrollpanel.

5Fyll på utmatningspapperet i kassett 1 med den utskrivna sidan uppåt.

Om pappersriktningen är stående, lägg den övre delen av pappret mot dig för [Bind.långsid(vänbl/blocköp.)] eller mot maskinens baksida för [Bind.kortsid(blocköp/vänbl.)].

Om pappersriktningen är liggande, lägg den övre delen av pappret åt höger för [Bind.långsid(vänbl/blocköp.)] eller åt vänster för [Bind.kortsid(blocköp/vänbl.)].

6Tryck på [Fortsätt].

Udda sidor kommer då att skrivas ut.

Obs

• När du skriver ut ett dokument med udda sidantal kommer en blank sida att skrivas ut sist. Den blanka sidan är dokumentets sista sida. När du börjar skriva ut på papprets andra sida inkluderar du den blanka sidan i pappersbunten.

Referens

• För mer information om hur du fyller på papper i kassetterna, se Fylla på papper.

• För mer information om hantering av skrivardrivrutinen, se skrivardrivrutinens hjälpavsnitt.