Het PostScript 3-printerstuurprogramma installeren (Windows Vista/7, Windows Server 2008/2008 R2)

In deze sectie wordt uitgelegd hoe u het PostScript 3-printerstuurprogramma onder Windows Vista/7 of Windows Server 2008/2008 R2 installeert voor gebruik op de IPP-poort.

1. Sluit alle toepassingen die momenteel worden uitgevoerd.

2. Klik in het menu [Start] op [Configuratiescherm].

Het [Configuratiescherm] wordt weergegeven.

3. Klik in [Hardware en geluiden] op [Printers].

Indien u Windows 7 gebruikt, klik dan op [Apparaten en printers weergeven].

4. Klik op [Printer toevoegen].

Het dialoogvenster [Printer toevoegen] wordt geopend.

5. Klik op [Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen].

6. Klik op [De printer die ik wil, wordt niet genoemd].

7. Plaats de meegeleverde cd-rom in het cd-romstation van de computer.

Klik op [Sluiten] als het dialoogvenster [Automatisch afspelen] wordt geopend.

8. Klik op [Een gedeelde printer op naam selecteren].

9. Voer "http:// IP-adres van apparaat/printer (of ipp)" in als het adres van het apparaat, en klik op [Volgende].

10. Klik op [Heb schijf...].

11. Klik op [Bladeren...] en geef vervolgens een locatie op voor het inf-bestand.

Als station D het cd-romstation is, zijn de bronbestanden van het printerstuurprogramma opgeslagen op de volgende locatie: "D:\X86 of X64\DRIVERS\PS\XP_VISTA of X64\MUI\DISK1".

12. Klik op [Openen].

13. Klik op [OK] om het venster Installeren vanaf schijf te sluiten.

14. Selecteer het apparaat dat u wilt gebruiken en klik op [OK].

Als het bericht [Windows kan de uitgever van deze stuurprogrammasoftware niet verifiëren] wordt weergegeven, klikt u op [Deze stuurprogrammasoftware toch installeren].

15. Klik op [Volgende].

Indien er een aanvinkvakje voor het instellen van het apparaat als standaardprinter verschijnt, stel dit dan desgewenst in.

16. Geef aan of u wel of geen testpagina wilt afdrukken en klik op [Voltooien].

Indien er een aanvinkvakje voor het instellen van het apparaat als standaardprinter verschijnt, stel dit dan desgewenst in.

Als de installatie is geslaagd, wordt het pictogram van de printer die op de IPP-poort is aangesloten, toegevoegd aan het venster [Printers] of [Apparaten en printers].