Meerdere pagina's op één pagina combineren

In dit onderdeel wordt uitgelegd hoe u meerdere pagina's kunt afdrukken op een vel papier. De afdrukfunctie Combineren laat u economisch met papier omgaan doordat er meerdere pagina's op een vel papier worden afgedrukt.

Voor het PCL 6-printerstuurprogramma:

1. Nadat u een document hebt aangemaakt, opent u het dialoogvenster [Afdrukvoorkeuren] in de oorspronkelijke toepassing van het document.

Het dialoogvenster [Afdrukvoorkeuren...] wordt weergegeven.

2. Klik op het tabblad [Snelkeuzes] en daarna op het [2 op 1]-icoon in het vakje [Snelkeuzelijst:] om bestaande Snelkeuzes te gebruiken.

Als u een reeds in het printerstuurprogramma geregistreerde aangepaste instelling niet wilt aanpassen, wijzig instellingen zoals papierformaat en invoerlade dan als gewenst en ga verder met stap 8.

3. Klik op het tabblad [Uitgebreide Instelling].

4. In het vak [Menu:] klikt u op het pictogram [Bewerken].

5. In de lijst [Lay-out:] selecteert u het combinatiepatroon uit de lijst.

6. Wijzig indien nodig andere afdrukinstellingen.

7. Om de huidige instelling in de lijst met snelkeuzes op te slaan, klikt u op [Huidige instellingen registr...]. Voer een naam en opmerking die de instelling omschrijft in en klik dan op [OK].

Het onlangs geregistreerde pictogram verschijnt in het gebied van [Snelkeuzelijst:].

8. Klik op [OK] om het dialoogvenster [Afdrukvoorkeuren] te sluiten.

9. Druk het document af met de afdrukfunctie in de toepassing waarin het document is opgesteld.

Voor het PCL-5e-printerstuurprogramma:

1. Nadat u een document hebt aangemaakt, opent u het dialoogvenster [Afdrukvoorkeuren] in de oorspronkelijke toepassing van het document.

Het dialoogvenster [Afdrukvoorkeuren...] wordt weergegeven.

2. In de lijst [Lay-out:] selecteert u het combinatiepatroon uit de lijst.

3. Wijzig indien nodig andere afdrukinstellingen.

4. Klik op [OK] om het dialoogvenster [Afdrukvoorkeuren] te sluiten.

5. Druk het document af met de afdrukfunctie in de toepassing waarin het document is opgesteld.

Verwante onderwerpen

Verschillende soorten gecombineerd afdrukken