Het PCL-printerstuurprogramma installeren

1. Sluit alle toepassingen die momenteel worden uitgevoerd.

2. Klik in het menu [Start] op [Printers en faxapparaten].

3. Klik op [Printer toevoegen].

Het dialoogvenster [Wizard Printer toevoegen] wordt geopend.

4. Klik op [Volgende>].

5. Klik op [Een netwerkprinter of een printer die is aangesloten op een andere computer].

6. Klik op [Volgende>].

7. Klik op [Verbinding maken met een printer op het Internet of in uw thuis- of bedrijfsnetwerk].

8. Voer in het vak [URL:] het adres "http://(IP-adres van apparaat)/printer (of ipp)" in als het adres van het apparaat en klik op [Volgende>].

9. Klik op [Heb schijf...].

10. Plaats de meegeleverde cd-rom in het cd-romstation van de computer.

Als Autorun wordt gestart, klikt u op [Cancel] en vervolgens op [Afsluiten].

11. Klik op [Bladeren...] en geef een locatie voor het INF-bestand op.

Als uw cd-romstation D is, worden de bronbestanden van het printerstuurprogramma opgeslagen op de volgende locaties:

• PCL 5e

• 32-bit stuurprogramma

D:\X86\DRIVERS\PCL5E\XP_VISTA\(taal)\DISK1

• 64-bit stuurprogramma

D:\X64\DRIVERS\PCL5E\X64\(taal)\DISK1

• PCL 6

• 32-bit stuurprogramma

D:\X86\DRIVERS\PCL6\XP_VISTA\MUI\DISK1

• 64-bit stuurprogramma

D:\X64\DRIVERS\PCL6\X64\MUI\DISK1

Het PCL 6-printerstuurprogramma wordt geïnstalleerd in de taal van het besturingssysteem.

12. Klik op [Openen].

13. Klik op [OK] om het venster Installeren vanaf schijf te sluiten.

14. Selecteer het apparaat dat u wilt gebruiken en klik op [OK].

Als het bericht [Hardware-installatie] verschijnt, klikt u op [Toch doorgaan].

15. Configureer de standaardprinter naar wens en klik op [Volgende >].

16. Klik op [Voltooien].

Als de installatie correct is uitgevoerd, wordt het pictogram van de printer die is aangesloten op de IPP-poort toegevoegd aan het venster [Printers en faxapparaten].