ftp / sftp

Gebruik de opdracht "put" of "mput", volgens het aantal af te drukken bestanden.

Een enkel bestand afdrukken

ftp> put \path\file name [option]

Afdrukken vanaf de virtuele printer

ftp> put \path\file name [virtual printer name],

Meerdere bestanden afdrukken

ftp> mput \path\file name [\path\file name...] [option]

Volg de onderstaande procedure om af te drukken met behulp van de opdracht "ftp".

1. Formuleer het IP-adres van de printer of de hostnaam van de hostbestandprinter als argument en gebruik de opdracht "ftp".

% ftp "printer's IP address"

2. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op en druk vervolgens op [Enter].

Neem voor meer details over gebruikersnaam en wachtwoord contact op met uw netwerkbeheerder.

User:

Password:

Als gebruikersverificatie is ingesteld, voert u een log-in gebruikersnaam en wachtwoord in.

3. Als u een binair bestand afdrukt, moet u de bestandsmodus instellen op binair.

ftp> bin

Als u een binair bestand afdrukt in ASCII-modus, wordt het bestand mogelijk niet goed afgedrukt.

4. Geef de bestanden op die u wilt afdrukken.

Hieronder vindt u de voorbeelden van het afdrukken van een PostScript-bestand met de titel "file 1" in de directory "C:\PRINT" en het afdrukken van bestand 1 en bestand 2.

ftp> put C:\PRINT\file1 filetype=RPS

ftp> mput C:\PRINT\file1 C:\PRINT\file2

5. Sluit ftp af.

ftp> bye