dhcp6

Gebruik het commando “dhcp6” om DHCPv6-instellingen weer te geven of te configureren.

Instellingen bekijken

Met het onderstaande commando kunt u de huidige DHCPv6-instellingen weergeven.

msh> dhcp6

Configuratie en weergave van DHCPv6-lite

msh> dhcp6 "interface_name" lite {on|off}

Selectie van DNS-serveradres weergeven en specificeren (verkregen via de door de dhcpv6-server/gebruiker opgegeven waarde)

msh> dhcp6 dnsaddr {dhcp|static}

Verwijdering en weergave van DUID (unieke DHCP-ID)

msh> dhcp6 duid clear

De tijd bekijken en opgeven die nodig is om de parameter die is verkregen van dhcpv6 opnieuw te verkrijgen

msh> dhcp6 option lifetime [0-65535]

• U kunt een waarde opgeven tussen 0 en 65.535 minuten.

• De standaardinstelling is 60 minuten.

• Als u "0" opgeeft, kunt u de waarde niet opnieuw verkrijgen.