Telnet gebruiken

Volg de onderstaande procedure als u telnet wilt gebruiken.

Belangrijk

1. Gebruik het IP-adres of de hostnaam van het apparaat om telnet op te starten.

% telnet "IP address"

Als bijvoorbeeld het IP-adres van het apparaat "192.168.15.16" is, voer dan het adres als volgt in:

% telnet 192.168.15.16

2. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.

Neem voor meer details over gebruikersnaam en wachtwoord contact op met uw netwerkbeheerder.

3. Voer een opdracht in.

4. Sluit telnet af.

msh> logout

Er verschijnt een bericht met het verzoek om te bevestigen of u de wijzigingen wilt opslaan.

5. Voer "yes" in om de wijzigingen op te slaan en druk vervolgens op de [Enter]-knop.

Als u de wijzigingen niet wilt opslaan, voert u "no" in en drukt u vervolgens op de [Enter]-knop. Om nog meer wijzigingen aan te brengen, voert u "return" in op de opdrachtregel en drukt u vervolgens op de [Enter]-knop.