Perforeren

U kunt perforatiegaten in kopieën maken.

Illustratie van Perforeren

Belangrijk

Het beschikbare aantal perforatiegaten wordt hieronder weergegeven:

Pictogram regio A(voornamelijk Europa en Azië): 2 gaten, 4 gaten

Richting van het origineel en positie van de perforatiegaten

Plaats alle originelen in de ADF in de richting waarin ze normaal kunnen worden gelezen. Als u een origineel op de glasplaat plaatst, houdt u dezelfde richting aan maar plaatst u het origineel met de bedrukte zijde naar beneden.

De relatie tussen de richting van het origineel en de positie van de perforatiegaten is zoals hieronder is weergegeven:

Op de volgende afbeelding worden twee perforatiegaten weergegeven, maar de positie van de gaten is hetzelfde, ongeacht het aantal gaten.

Afbeelding van perforeerpositie

*1 De tabel hierboven toont de positie van de perforatie. Geperforeerde vellen worden wellicht niet afgeleverd in de richting die wordt getoond in deze tabel.

*2 Als u hier wilt perforeren, selecteert u onleesbare richting in Orig. invoerrichting. Vervolgens selecteert u de positie van de perforatiegaten.

*3 U kunt op deze positie niet perforeren wanneer u kopieert op B4 JIS, 8 × 13 of groter, of 51/2 × 81/2.

1. Druk op [Afwerken].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2. Selecteer één van de perforeerposities.

Wanneer de interne finisher is geïnstalleerd:

Schermafbeelding bedieningspaneel

Wanneer de boekjefinisher is geïnstalleerd:

Schermafbeelding bedieningspaneel

3. Druk op [OK].

4. Voer het aantal kopiesets in met de cijfertoetsen.

5. Plaats de originelen en druk vervolgens op de [Start]-knop.