Ohita otsikko
 

Tulostetoiminnot

Voit määrittää tulosteita koskevat asetukset tulosteiden käyttötavan mukaan. Tässä osassa esitellään lyhyesti muutamat määritettävissä olevat asetukset. Lisätietoja on tulostusohjaimen ohjeessa.

Usean sarjan tulostaminen asiakirjasta

Samasta asiakirjasta voi tulostaa useita sarjoja.

Tulosteiden lajitteleminen asiakirjaeriksi

Monisivuiset asiakirjasarjat voi tulostaa erä kerrallaan (sivu 1, sivu 2, sivu 1, sivu 2 jne.). Jos tätä toimintoa ei käytetä monisivuisia asiakirjasarjoja tulostettaessa, tulosteet tulostetaan sivuerittäin (sivu 1, sivu 1, sivu 2, sivu 2 jne.). Tämä toiminto on kätevä esimerkiksi tehtäessä esitysmateriaaleja.

Kuvan suunnan muuttaminen tai kiertäminen

Kuvan voi muuttaa pysty- tai vaakasuuntaiseksi. Kuvaa voi myös kiertää 180 astetta. Kiertämällä voidaan estää kuvan tulostuminen ylösalaisin, kun tulostuksessa käytettävän paperin ylä- ja alareuna on esimääritetty (kuten kirjelomakepaperissa).

Usean sivun tulostaminen samalle arkille

Yhdelle paperiarkille voi tulostaa useita sivuja.

Tätä toimintoa käytettäessä sopiva pienennys- tai suurennussuhde valitaan automaattisesti paperikoon ja kullekin arkille tulostettavien sivujen määrän mukaan.

Tulostaminen paperin kummallekin puolelle (kaksipuolinen tulostus)

Voit tulostaa paperin molemmille puolille ja sitoa tulosteet vihkoksi.

Vihkon sidonta ei ole käytettävissä Mac OS X:ssä.

Asiakirjan pienentäminen tai suurentaminen

Asiakirjaa voi pienentää tai suurentaa yhden prosentin tarkkuudella 25 - 400 %. Asiakirjaa voi pienentää tai suurentaa myös automaattisesti tietyn kokoiselle paperille sopivaksi. Tämä toiminto on kätevä esimerkiksi tulostettaessa Web-sivuja.

Jos [Suuri paperikoko] -asetus on valittuna, A3-, 11” × 17”-, B4- ja 8K-kokoiset asiakirjat voidaan skaalata laitteen tukemaan kokoon tulostusta varten.

[Suuri paperikoko] -asetus ei ole käytettävissä Mac OS X:ssä.

Kansilehden tulostaminen

Tulostustyöhön voi lisätä kansilehden.

Kansilehden voi jättää tyhjäksi, tai asiakirjan ensimmäisen sivun voi tulostaa kansilehdelle. Jos kansilehti lisätään kaksipuoliseen työhön, myös sen taustapuolelle voidaan tulostaa.

Kansilehden paperi voi olla samaa tai eri paperia kuin muiden sivujen.

Tulostaminen mukautetun kokoiselle paperille

Muille kuin vakiokokoisille papereille voi tulostaa määrittämällä paperin koon mukautetuksi kooksi.

Kuvan tai tekstin tulostaminen tulosteiden päälle (vesileima)

Tulosteisiin voi lisätä vesileimatekstin ja -kuvan. Käytettävissä on useita valmiita vesileimoja. Voit myös luoda omia vesileimoja.