Tulostuslaatutoiminnot

Tulostuslaatua ja värisävyä voi säätää tulostettavien tietojen edellyttämällä tavalla. Seuraavassa esitellään joitakin määritettäviä tulostusasetuksia. Lisätietoja on tulostusohjaimen ohjeessa.

Värillisten asiakirjojen tulostaminen mustavalkoisina

Koska mustavalkoinen tulostus on väritulostusta nopeampaa, tätä menettelyä kannattaa käyttää tulostettaessa asiakirjoja, joita ei tarvitse tulostaa värillisinä. Mustavalkotulostuksen tuottama musta on lisäksi mustempaa kuin väritulostuksen tuottama.

Väriaineen säästäminen tulostettaessa

Väriainetta voi säästää käyttämällä grafiikan ja kuvien tulostuksessa tavallista vähemmän väriainetta. Teksti tulostetaan normaalisti, joten se on selkeää ja helppolukuista.

Tämä toiminto ei ole käytettävissä Mac OS X:ssä.

Kuvan tulostustavan muuttaminen

Tulostusta varten voi valita ensisijaiseksi ominaisuudeksi tulostuslaadun tai tulostusnopeuden. Kuvan tulostaminen kestää sitä kauemmin, mitä suurempi kuvan tarkkuus on.

Rasterikuvion muuttaminen

Rasterikuvio on pistekuvio, jonka avulla jäljitellään väriä tai sävyä kuvassa. Jos kuviota muutetaan, myös kuvan ominaisuudet muuttuvat. Sopivan kuvion voi valita tulostettavan kuvan mukaan.

Väriprofiilin muuttaminen

Väriprofiilin valinnalla värisävyjä voidaan säätää tietokoneen näytössä näkyvien värien mukaan.

Värit luodaan tietokoneen näytössä kolmen RGB-värin avulla, kun taas tulostettaessa värit muodostetaan neljän CMYK-värin avulla. Siksi värit on muunnettava tulostusprosessin aikana. Tämän vuoksi paperille tulostetut kuvat voivat näyttää erilaisilta kuin kuvat tietokoneen näytössä, jos tarvittavia säätöjä ei tehdä.

Harmaasävykuvien tulostaminen mustalla tai CMYK-väreillä

Kuvan mustat tai harmaat osat voi tulostaa pelkällä mustalla väriaineella kaikkien CMYK-värien käyttämisen sijaan. Näin saadaan tasaisempi ja puhtaampi musta kuin CMYK-värejä käytettäessä.

ICM (Image Color Matching) -toiminnon käyttäminen

Windowsin ICM-toiminnolla näytössä näkyvät värit voi toistaa mahdollisimman tarkasti tulostetulla paperilla olevia värejä vastaavina.

Tämän toiminnon käyttäminen edellyttää väriprofiilin lisäämistä tulostimeen. Väriprofiili on laitteen mukana toimitetun tulostinohjain-CD-levyn ICM-kansiossa. Jos haluat tietoja väriprofiilin lisäämisestä, etsi Windowsin Ohjeessa sanaa ”väriprofiili” ja valitse sitten asianmukainen aihe.

Tämä toiminto ei ole käytettävissä Mac OS X:ssä.

Laitteen TrueType-fonttien lataustavan muuttaminen

Jos tulostattevassa asiakirjassa on TrueType-fonteilla kirjoitettuja merkkejä, merkit voivat tulostua vääristyneinä. TrueType-fonttien lataustavan muuttaminen voi auttaa ongelman ratkaisemisessa. Voit määrittää, ladataanko TrueType-fontit TrueType-fontteina, bittikarttakuvina vai grafiikkana.

Huom.

• Jos haluat tehdä väritulosteita Mac OS X -käyttöjärjestelmässä, mustat ja harmaat osat tulostetaan kaikilla CMYK-väreillä. Jos haluat tulostaa harmaasävyosat vain mustaa väriainetta käyttäen, tulosta asiakirja mustavalkotilassa.