Jos skannaus ei toimi odotusten mukaisesti

Tässä osassa käsitellään syitä siihen, miksi skannaus ei aina onnistu halutulla tavalla, ja ratkaisuja näihin ongelmiin.

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Skannattu kuva on suttuinen.

Valotuslasi, skannauslasi tai syöttölaite on likainen.

Puhdista ne. Lisätietoja on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Kuva on vääristynyt tai väärässä kohtaa.

Alkuperäinen on siirtynyt skannauksen aikana.

Älä siirrä alkuperäistä skannauksen aikana.

Kuva on vääristynyt tai väärässä kohtaa.

Alkuperäinen ei ollut tasaisesti valotuslasia vasten.

Varmista, että alkuperäinen on tasaisesti valotuslasia vasten.

Skannattu kuva on ylösalaisin.

Alkuperäinen on asetettu ylösalaisin.

Aseta paperi oikeansuuntaisesti. Lisätietoja, katso Skannerin käyttöohje.

Kuva ei skannaudu.

Alkuperäinen asetettiin väärinpäin.

Kun alkuperäinen asetetaan suoraan valotuslasille, skannattavan puolen on oltava alaspäin. Kun alkuperäinen laitetaan syöttölaitteeseen, skannattavan puolen on oltava ylöspäin.

Kuvat skannautuvat käännettyinä.

Jos asetat alkuperäisen yläreuna edellä ja tallennat neliväri-/harmaasävykuvat TIFF- tai JPEG-tiedostoina, ne skannataan käännettyinä.

Asetettaessa alkuperäisten pinoa syöttölaitteeseen, aseta niiden yläreunat ensin. Lisätietoja, katso Skannerin käyttöohje.

Skannatuissa kuvissa on valkoisia kohtia.

• Jos skannaat alkuperäisiä muita toimintoja, kuin TWAIN-skanneritoimintoa käyttäen, tietyt paperikoot ja tarkkuusasetukset saattavat tuottaa kuvia, jotka ovat suurempia kuin määritelty koko. Tämä johtuu siitä, että paperin sivuille lisätään marginaalit.

• Jos File Format Converter (lisävaruste) on asennettu, marginaalit saattavat suurentua.

Suuremmalla tarkkuudella skannaaminen voi pienentää marginaaleja.

Skannattu kuva on haalistunut tai kuvan taustalla näkyy tekstikuvio.

Olet skannannut luvattomalta kopioinnilta suojatun asiakirjan.

Tarkista asiakirja. Lisätietoja asiakirjojen luvattoman kopioinnin estämisestä on Tulostimen käyttöohjeessa.

Seuraavat asetukset peruutetaan, kun alkuperäinen on skannattu.

Kohde, lähettäjä, sähköpostin teksti, aihe ja tiedoston nimi.

Jotta skannattuja tietoja ei lähetettäisi vääriin osoitteisiin, laitteessa on toiminto, joka poistaa asetukset skannattujen tietojen lähettämisen jälkeen.

Ota yhteys huoltoon.