Muita tulostusongelmia

Tässä osassa käsitellään tietokoneelta tulostettaessa ilmenevien ongelmien mahdollisiä syitä ja ratkaisuja.

Jos tulostusjälki on epäselvää

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Tulostettu kuva on sotkuinen.

Paksun paperin asetuksia ei ole valittu, kun tulostetaan ohisyöttötasolla olevalle paksulle paperille.

PCL 5c/6

Avaa [Paperi]-välilehti, valitse [Paperikasetti:]-listalta kohta [Ohisyöttötaso] ja määritä [Tyyppi:]-listan asetukseksi "Paksu 1-2;quot;.

RPCS

Avaa [Asetus]-välilehti, valitse [Paperilähde:]-listalta kohta [Ohisyöttötaso] ja määritä [Paperityyppi:]-listan asetukseksi "Paksu 1-2".

Tulostettu kuva on haalistunut koko sivun alueella.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Tulostettu kuva on haalistunut koko sivun alueella.

Paperi ei ole sopivaa.

Käytä suositusten mukaista paperia. Karhealle tai käsitellylle paperille tulostaminen saattaa johtaa haalistuneeseen tulostusjälkeen. Katso Tietoja laitteesta.

Tulostettu kuva on haalistunut koko sivun alueella.

Koko sivu haalistuu tulostettaessa, jos [Värinsäästö]-toiminto on valittu tulostinohjaimen asetuksissa.

Avaa RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehti ja valitse [Asiakirjan tyyppi]-kohdassa jokin muu asiakirjatyyppi kuin [Värinsäästö].

Kuvat tahriutuvat niihin koskettaessa. (Väri ei kuivu.)

Määritetty paperityyppi ja asetettu paperi saattavat erota toisistaan. Esimerkiksi, jos laitteeseen asetettu paperi on paksua, mutta paksua paperia ei ole määritetty paperityypiksi.

PCL 5c/6

Avaa [Paperi]-välilehti ja valitse sopiva paperityyppi [Tyyppi:]-listalta.

RPCS

Avaa [Asetus]-välilehti ja valitse sopiva paperityyppi [Paperityyppi:]-listalta.

Tulostettu kuva poikkeaa tietokoneen näytössä näkyvästä kuvasta.

Tulostus suoritetaan laitteen kuvankäsittelytoiminnolla.

Avaa ennen tulostamista RPCS-tulostiajurin [Tulostuslaatu]-välilehti ja sieltä [Muuta käyttäjäasetuksia...]-valintaruutu, ja varmista sitten että valinta [Tulosta bittikarttana] on tehty.

Tulosteessa näkyy valkoisia viivoja.

Pölyä hylkivä lasi on likainen.

Puhdista polyä hylkivä lasi. Lisätietoja on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Kuvia tulostettaessa näytön näkymä ja tuloste ovat erilaiset.

Jos tulostinohjaimella on määritetty grafiikkakomentoja, laite käyttää niitä tulostaessaan.

Jos haluat tulostaa tarkasti, aseta tulostinohjain tulostamaan ilman grafiikkakomentoja. Katso tulostinohjaimen Ohje.

Vääristyneitä tai ei-toivottuja aakkosnumeerisia merkkejä näkyy tulostustöissä.

Valittu tulostinkieli voi olla väärä.

Valitse oikea tulostinohjain ja tulosta tiedosto uudestaan.

Kuvista jää osa pois, tai tulostuu ylimääräisiä sivuja.

Paperikasetissa oleva paperikoko voi olla sovellusohjelmassa valittua pienempi.

Käytä sovellukseen valittua paperikokoa. Jos et voi käyttää oikean kokoista paperia, käytä pienennystoimintoa pienentääksesi kuvaa ennen tulostusta. Katso tulostinohjaimen Ohje.

Sivun asettelu ei ole odotusten mukainen.

Tulostusalueet riippuvat käytettävästä laitteesta. Tietyllä laitteella samalle sivulle mahtuvat tiedot eivät välttämättä mahdu samalle sivulle toisella laitteella.

Avaa RPCS-tulostinohjaimen [Tulostimen asetukset]-välilehti ja säädä [Tulostusalue:]-asetuksia. Katso tulostinohjaimen Ohje.

Valokuvat ovat karkeita.

Jotkin sovellukset pienentävät tulostustarkkuutta.

PCL 5c/6

Määritä tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehdellä korkeampi erottelutarkkuus kohdassa [Tarkkuus].

RPCS

• Valitse tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehdellä asetuksen [Asiakirjan tyyppi:] arvoksi [Valokuva].

• Avaa [Muuta käyttäjäasetuksia...]-valintaruutu RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehdeltä ja määritä sitten [Kuvan säätö]-välilehdellä olevan [Tarkkuus:]-asetuksen korkeampi tarkkuus.

Yhtäjaksoinen viiva tulostuu katkoviivana tai näyttää epätarkalta.

Rasterointikuviot eivät täsmää.

PCL 5c/6

Avaa RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehti ja sieltä [Muuta käyttäjäasetuksia...]-valintaruutu ja muuta [Kuvan säätö]-välilehden [Rasterointi:]-asetusta. Katso tulostinohjaimen Ohje.

RPCS

Avaa RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehti ja sieltä [Muuta käyttäjäasetuksia...]-valintaruutu ja muuta [Kuvan säätö]-välilehden [Rasterointi:]-asetusta. Katso tulostinohjaimen Ohje.

Ohuet viivat ovat epäselviä, vaihtelevat paksuudeltaan tai eivät tulostu.

Erittäin ohuet viivat on määritelty sovelluksessa.

PCL 5c/6

Avaa RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehti ja sieltä [Muuta käyttäjäasetuksia...]-valintaruutu ja muuta [Kuvan säätö]-välilehden [Rasterointi:]-asetusta. Katso tulostinohjaimen Ohje.

RPCS

Avaa RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehti ja sieltä [Muuta käyttäjäasetuksia...]-valintaruutu ja muuta [Kuvan säätö]-välilehden [Rasterointi:]-asetusta. Katso tulostinohjaimen Ohje.

Jos ongelma ei poistu rasterointiasetusten muuttamisen jälkeen, käytä kuvan luoneen sovelluksen asetuksia muuttaaksesi viivojen paksuutta.

Värit puuttuvat osasta kuvaa.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Jos paperia ei syötetä oikein

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Tulostukseen ei käytetä valittua paperikasettia.

Kun käyttöjärjestelmänä on Windows, tulostinohjaimen asetukset ohittavat ohjauspaneelista valitut asetukset.

PCL 5c/6

Avaa tulostinohjaimen [Luovutustaso:]-listan [Paperi]-välilehti ja valitse haluamasi paperikasetti.

RPCS

Avaa [Asetus]-välilehden [Paperilähde:]-lista ja valitse haluamasi paperikasetti.

Kuvat tulostuvat vinoina.

Paperikasetin sivuohjaimia ei ehkä ole lukittu.

Tarkasta että sivuohjaimet on lukittu. Katso Tietoja laitteesta -oppaasta.

Kuvat tulostuvat vinoina.

Paperi syötetään vinossa.

Aseta paperi oikein. Katso Tietoja laitteesta -oppaasta.

Paperitukoksia sattuu usein.

Asetettujen arkkien lukumäärä ylittää laitteen kapasiteetin.

Aseta paperia korkeintaan paperikasetin tai ohisyöttötason sivuohjaimien ylärajamerkintään asti.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperikasetin sivuohjaimet on asetettu liian tiukasti.

Työnnä sivuohjaimia kevyesti ja aseta ne uudelleen.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on liian paksua tai liian ohutta.

Käytä suositusten mukaista paperia. Lisätietoja on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Paperitukoksia sattuu usein.

Kopiopaperissa on ryppyjä, taitoksia tai poimuja.

Käytä ainoastaan suositusten mukaista paperia, jota on säilytetty suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosketusolosuhteissa. Lisätietoja suositusten mukaisesta paperista ja sen säilytystavoista on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Paperitukoksia sattuu usein.

Käytetään tulostettua paperia.

Älä aseta arkkeja, joille on jo tulostettu tai kopioitu toisella laitteella.

Paperitukoksia sattuu usein.

Arkit ovat tarttuneet toisiinsa.

Leyhyttele arkkeja läpikotaisin ennen niiden asettamista tai vaihtoehtoisesti syötä arkit laitteeseen yksi kerrallaan.

Syöttöhäiriöitä sattuu usein tulostettaessa sisäiselle tasolle 2 asetetuille arkeille.

Paperin syöttöhäiriö saattaa tapahtua jos luovutustasoksi on asetettu sisäinen taso 2 ja useat A3 tai 11 kertomerkki 17 arkit alkavat käpristyä luovutettaessa.

Nosta sisäisen tason 2 ohjainta ja yritä tulostaa työ uudestaan.

Lisätietoja ohjaimen nostamisesta on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Arkit ovat käpristyneet luovutettaessa.

Jotkin A3 ja 11 kertomerkki 17 arkit voivat käpristyä luovutettaessa.

Paperin syöttöhäiriö saattaa tapahtua jos luovutustasoksi on asetettu sisäinen taso 2 ja useat A3 tai 11 kertomerkki 17 arkit alkavat käpristyä luovutettaessa.

Jos arkit ovat käpristyneet luovutettaessa, nosta sisäisen tason 2 ohjainta. Lisätietoja ohjaimen nostamisesta on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Arkit syöttyvät yhdessä aiheuttaen tukoksia.

Arkit ovat tarttuneet toisiinsa.

Leyhyttele arkkeja läpikotaisin ennen niiden asettamista tai vaihtoehtoisesti syötä arkit laitteeseen yksi kerrallaan.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on liian ohutta.

Käytä suositusten mukaista paperia. Lisätietoja on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Arkkien reunat ovat taittuneet.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Kaksipuolinen tulostus ei onnistu.

Kaksipuolinen tulostus ei ole käytössä, jos paperi on asetettu ohisyöttötasolle.

Kun käytät kaksipuolista tulostusta, valitse jokin muu paperilähde kuin ohisyöttötaso.

Kaksipuolinen tulostus ei onnistu.

Asettamasi paperi painaa enemmän kuin 169 g/m2.

Vaihda paperi.

Kaksipuolinen tulostus ei onnistu.

[Kopioi 2-puolisena]-asetus on "Paperityyppi" kohdassa [Ei].

Valitse [Kasetin paperiasetus]-valikon kohdassa "Paperityyppi" asetuksen [Kopioi 2-puolisena] arvoksi [Kyllä].

Kaksipuolinen tulostus ei onnistu.

Et voi valita kaksipuolista tulostusta, jos paperityyppiasetuksena on [Paksu paperi 2] tai [Paksu paperi 3].

Valitse muu kuin [Paksu paperi 2] tai [Paksu paperi 3] paperityyppiasetukseksi [Kasetin paperiasetus]-valikon kohdassa "Paperityyppi".

Kaksipuolisten kopioiden takapuolen kuvassa on mustia täpliä tai läiskiä.

Tulostumattomat alueet ja läiskät johtuvat paperista vuotavasta kosteudesta.

• Älä asenna laitetta paikkaan, jossa se altistuu kylmille lämpötiloille.

• Käytä paperia, jota on säilytetty lämpötila- ja kosteusolosuhteiden suositellut rajoitukset täyttävässä paikassa. Lisätietoja paperin säilytisolosuhteista on Tietoja laitteesta -oppaassa.

• Asenna lisävarusteinen kosteudenpoistolämmitin. Lisätietoja kosteudenpoistolämmittimestä saa huoltoedustajalta.

Kalvolle ilmestyy valkoisia viivoja.

Kalvolle juuttuu paperinpaloja.

Pyyhi paperinpalat pois kopiokalvon takapuolelta kuivalla kankaalla.

Muita tulostusongelmia

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Tulostustyön suorittaminen kestää kauan.

"Lepotila" voi olla käytössä.

"Lepotilassa" ollut laite tarvitsee jonkin aikaa lämpenemiseen. Avaa [Järjestelmäasetukset]-valikon [Ajastinasetukset]-kohta, valitse [Autom. virrankatkaisun ajastin] ja määritä "Lepotila".

Tulostustyön suorittaminen kestää kauan.

Valokuvien ja muiden suuria tietomääriä sisältävien sivujen käsitteleminen kestää kauemmin. Tällaisia tietoja tulostettaessa tulee vain odottaa.

Jos tiedon vastaanoton merkkivalo vilkkuu, tulostin on vastaanottanut tiedot. Odota hetki.

Tulostinohjaimen seuraavien asetusten muuttaminen saattaa auttaa nopeuttamaan tulostusta:

• Valitse RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehdeltä kohdasta [Tulostusjärjestys:] asetus [Nopea].

• Avaa RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehti ja valitse [Asiakirjan tyyppi]-kohdassa [Nopeus].

• Avaa [Muuta käyttäjäasetuksia...]-viestiruutu RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehdeltä ja määritä [Kuvan säätö]-välilehdellä olevan [Tarkkuus:]-asetuksen alempi arvo.

Tulostustyön suorittaminen kestää kauan.

Paljon merkkejä sisältävien asiakirjojen tulostus voi kestää jonkin aikaa.

Avaa ennen tulostusta RPCS-tulostinohjaimen [Tulostuslaatu]-välilehti ja sieltä [Muuta käyttäjäasetuksia...]-valintaruutu ja varmista että [Muuta True Type-fonttien purkamistapa]-valinta on tehty.

Sivujen tulostussuunta on väärä.

Valitsemasi paperinsyöttösuunta ja tulostinohjaimen asetuksilla valittu syöttösuunta eivät ehkä ole samat.

Aseta laitteen ja RPCS-tulostinohjaimen paperinsyöttösuunnat samoiksi tulostinajurin [Muuta lisätarvikkeita]-välilehden [Paperilähteen asetukset:]-kohdassa.

Laitteeseen kytkettyjä lisälaitteita ei tunnisteta, kun käytössä on Windows 2000/XP/Vista ja Windows Server 2003/2003 R2.

Kaksisuuntainen yhteys ei toimi.

Määritä lisävarusteet tulostimen ominaisuuksissa. Katso tulostinohjaimen Ohjeesta.

Windows 2000-/XP-/Vista- ja Windows Server 2003-/2003 R2-käyttöjärjestelmää käytettäessä, yhdistelmätulostus tai vihkosten tulostus ei ole odotusten mukainen.

Tulostinohjain- tai sovellusasetukset ovat väärät.

Varmista, että sovelluksen paperikoon ja -suunnan asetukset ovat samat kuin tulostinohjaimella määritetyt asetukset. Jos annetut paperikoot ja -suunnat eroavat toisistaan, määritä sama koko ja suunta.

Tietokoneelta lähetettiin tulostuspyyntö, mutta tulostus ei käynnisty.

Käyttäjän todennus voi olla käytössä.

Ota yhteys pääkäyttäjiin.

Tulostustyö ei peruunnu vaikka laite sammutetaan offline-tilaan.

Vaikka laite olisi offline-tilassa, tulostus suoritetaan kun Järjestelmäasetukset-valikon [Liitäntäasetukset]-kohdan [Hyväksymisjärjestys]-asetukseksi on määritetty [Rinnakkaisliitäntä].

Vaihda signaaliohjauksen asetukseksi Etusija tulostimella. Katso Verkko- ja järjestelmäasetukset-oppaasta.

PDF-tiedostot eivät tulostu / PDF-suoratulostustoimintoa ei voi käyttää.

PDF-tiedostot on suojattu salasanalla.

Tulostaaksesi salasanalla suojattuja PDF-tiedostoja, syötä salasana [PDF-valikko]-kohtaan tai Web Image Monitor -ohjelmaan. Lisätietoja saadaksesi, katso Tulostimen käyttöohje tai Web Image Monitor -ohjelman Ohje.

PDF-tiedostot eivät tulostu / PDF-suoratulostustoimintoa ei voi käyttää.

PDF-tiedostoja ei voida tulostaa, jos tulostus on estetty PDF-tiedoston turva-asetuksissa.

Muuta PDF-tiedoston turva-asetuksia.

PDF-suoratulostustoiminto tuottaa outoja tai vääristyneitä merkkejä.

Fontteja ei oltu upotettu.

Upota fontit PDF-tiedostoon ja tulosta se uudelleen.

Bluetooth-tulostus on hidasta.

Töiden lukumäärä ylittää laitteen kapasiteetin.

Vähennä töiden lukumäärää.

Bluetooth-tulostus on hidasta.

• Mahdollinen yhteysvika.

• Langattoman LAN-laitteiden aiheuttama häiriö saattaa hidastaa yhteysnopeutta.

• Bluetooth-lähetysnopeudet eivät ole korkeita.

• Siirrä laite kauemmaksi langattoman lähiverkon laitteista.

• Jos lähistöllä on käytössä LAN- tai muita Bluetooth-laitteita, siirrä laite muualle tai sammuta häiritsevät laitteet.

Jos ongelma ei poistu, ota yhteys huoltoedustajaan.