TWAIN-verkkoskannerin perustoiminnot

Tässä osassa selitetään TWAIN-verkkoskannerilla skannaamisen perustoiminnot.

Tärkeää

Seuraavassa esimerkissä on käytössä DeskTopBinder Lite-ohjelma Windows XP -ympäristössä.

1. Valitse [Käynnistä]-valikosta kohta [Kaikki ohjelmat] ja sen jälkeen DeskTopBinder, sitten napsauta DeskTopBinder.

2. Valitse [Työkalut]-valikosta [Skannerin asetukset...].

3. Napsauta [Valitse skannerin ohjain...].

4. Valitse laite, jota haluat käyttää, listalta ja paina [Valitse].

5. Paina [OK].

6. Aseta alkuperäiset.

7. Osoita [Tiedosto]-valikossa [Lisää asiakirja] ja napsauta sitten [Skannaa...], ja skannerin ohjausikkuna avautuu.

Skannerin ohjausikkuna ja DeskTopBinder-ohjelman ikkuna avautuvat.

Valintaikkunaa, jolla hallitaan skanneria TWAIN-ohjaimen avulla, sanotaan skannerin ohjausikkunaksi.

8. Määritä asetukset alkuperäisen tyypin, skannaustyypin ja alkuperäisen suunnan mukaan.

Katso lisätietoja TWAIN-ohjaimen ohjeesta.

9. Napsauta skannerin ohjausikkunassa [Skannaa].

Suojausasetuksista riippuen [Skannaa]-näppäintä painettaessa näyttöön saattaa tulla valintaikkuna, johon kirjoitetaan käyttäjänimi ja salasana.

Jos skannattavia sivuja on useita, aseta seuraava alkuperäinen ja napsauta [Jatka].

Kun kaikki sivut on skannattu, paina [Valmis].

10. Paina [Poistu] DeskTopBinder-ohjelman [Tiedosto]-valikosta.

11. Syötä tiedoston nimi ja napsauta [OK].

DeskTopBinder-ikkuna sulkeutuu ja kuva tallentuu DeskTopBinder Lite-ohjelmaan.

Huom.

• Jos olet jo valinnut skannerin, sitä ei tarvitse valita, ellet halua vaihtaa valintaa.

• DeskTopBinder-ohjelmaa käyttämällä voit muokata ja tulostaa skannaustiedostoja. Saadaksesi DeskTopBinder-ohjelmaa koskevia lisätietoja, katso DeskTopBinder-käyttöohjeet.

• Kytketyn skannerin mallinimi näkyy skannerin ohjausikkunan otsikkorivillä. Jos verkossa on useampia samanmallisia skannereita, varmista, että olet valinnut oikean skannerin. Mikäli et ole valinnut oikeaa skanneria, paina [Valitse skannerin ohjain...] ja valitse skanneri uudelleen. Jos oikeaa skanneria ei näy listalla, varmista että se on kytketty verkkoon oikealla tavalla ja että sen IPv4-osoite on määritelty. Jos skanneria ei vieläkään näy listalla, kysy neuvoa verkon pääkäyttäjältä.