Muissa tapauksissa

Lisää verkkotulostimen IP-osoite ja isäntänimi tulostamiseen käytettäviin hosts-tiedostoon tietokoneelle. Lisäämistapa vaihtelee käyttöjärjestelmän mukaan.

1. Avaa hosts-tiedosto esimerkiksi Muistiossa.

Hosts-tiedosto on seuraavassa kansiossa:

\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\HOSTS

"\WINNT" on Windows 2000/XP- ja Windows Server 2003/2003 R2 -käyttöjärjestelmien asennushakemisto.

2. Lisää IPv4- tai IPv6-osoite ja isäntänimi hosts-tiedostoon seuraavassa muodossa:

192.168.15.16  host  # NP

"192.168.15.16" on IPv4-osoite, "host" on tulostimen isäntänimi ja "#NP" korvataan kommenteilla. Kirjoita teksti yhdelle riville ja lisää välilyönti tai sarkain "192.168.15.16"-osoitteen ja "host"-nimen väliin sekä "host" ja "#NP" väliin.

2001:DB::100 host # NP

"2001:DB::100" on IPv6-osoite, "host" on tulostimen isäntänimi ja " #NP" korvataan kommenteilla. Kirjoita teksti yhdelle riville ja lisää välilyönti tai sarkain "2001:DB::100"-osoitteen ja "host"-nimen väliin sekä "host" ja "#NP" väliin.

3. Tallenna tiedosto.