route

"Route"-komennolla voit katsella ja hallita reititystaulukkoa.

Määritettyjen reititystietojen näyttö

msh> route get "destination"

• Määritä vastaanottajan IPv4-osoite.

Vastaanottajan osoite ei voi olla "0.0.0.0".

Määritetyn IPv4-vastaanottajan ottaminen käyttöön / poistaminen käytöstä

msh> route active {host|net} "destination" {on|off}

• Jos et määritä {host|net}-asetusta, isäntäasetus valitaan automaattisesti.

IPv4-reititystaulukon lisääminen

msh> route add {host|net} "destination" "gateway"

• Lisää taulukkoon isännän tai verkkoreitin kohtaan "kohde" ja yhdyskäytävän osoitteen kohtaan "yhdyskäytävä".

• Määritä vastaanottajan ja yhdyskäytävän IPv4-osoite.

• Jos et määritä {host|net}-asetusta, isäntäasetus valitaan automaattisesti.

• Vastaanottajan osoite ei voi olla "0.0.0.0".

IPv4-oletusyhdyskäytävän määrittäminen

msh> route add default "gateway"

Määritetyn IPv4-vastaanottajan poistaminen reititystaulukosta

msh> route delete {host|net} "destination"

• Jos et määritä {host|net}-asetusta, isäntäasetus valitaan automaattisesti.

• Vastaanottajan IPv4-osoite voidaan määrittää.

IPv6-oletusyhdyskäytävän määrittäminen

msh> route add6 default gateway

Määritetyn IPv6-vastaanottajan lisääminen reititystaulukkoon.

msh> route add6 "destination" "prefixlen[1-128]" "gateway"

• Määritä vastaanottajan ja yhdyskäytävän IPv6-osoite.

• Jos osoitteen etuliite on väliltä 1 - 127, verkko on valittuna. Jos osoitteen etuliite on 128, isäntä on valittuna.

• Et voi rekisteröidä tietuetta, jolla on sama vastaanottaja ja etuliite kuin rekisteröidyllä tietueella.

• Et voi rekisteröidä tietuetta, jonka vastaanottaja on "0000:0000:0000:0000:0000:0000:0000:0000".

Määritetyn IPv6-vastaanottajan poistaminen reititystaulukosta

msh> route delete6 "destination" "prefixlen"

• Määritä vastaanottajan ja yhdyskäytävän IPv6-osoite.

Määritettyjen IPv6-reititystietojen näyttäminen

msh> route get6 "destination"

• Määritä vastaanottajan ja yhdyskäytävän IPv6-osoite.

Määritetyn IPv6-vastaanottajan ottaminen käyttöön / poistaminen käytöstä

msh> route active6 "destination" "prefixlen[1-128]" {on|off}

Reitin alustaminen

msh> route flush